İğrenç provokasyona kınama mesajı

Torbalı, Avrupa Parlamentosu'nda Türk bayrağını yırtan Yunan milletvekili Ioannis Lagos'a tepki gösteriyor. Türk toplumunun en önemli değerlerinden biri olan...

Torbalı, Avrupa Parlamentosu'nda Türk bayrağını yırtan Yunan milletvekili Ioannis Lagos'a tepki gösteriyor. Türk toplumunun en önemli değerlerinden biri olan al bayrağa yapılan saygısızlığa ilçe yöneticileri de sessiz kalmadı.

Torbalılı vatandaşların yanı sıra Belediye Başkanı İsmail Uygur ve Kaymakam Ercan Öter de birer mesaj yayınlayarak yapılan saygısızlığa sessiz kalmadı. Sosyal medya hesaplarından Torbalı'dan çekilen al bayraklı iki fotoğraf karesi paylaşan Belediye Başkanı İsmail Uygur, 'Yunan milletvekilinin Avrupa Parlamentosu'nda şanlı Türk bayrağımıza yaptığı alçakça saldırıyı kınıyorum. Bayrak, bir ulusun sembolü ve şerefidir! Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, İzmir'e girdiğinde yere serili Yunan bayrağını bu sebeple çiğnememiştir' diyerek bayrağa olan saygımızı ifade etti.

Öte yandan İlçe Kaymakamı Ercan Öter de bu saygısızlığa tepki gösterdi. Öter, 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bayrağımız onurumuzdur.  Bayrağımıza yapılan bu çirkin saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyorum' paylaşımında bulundu.

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme