İdrar yolları iltihabı
İdrar torbası iltihabı idrar yolları taşı, bel soğukluğu veya eklem hastalıklarının sebep olduğu bir hastalıktır. Çok...
İdrar torbası iltihabı; idrar yolları taşı, bel soğukluğu veya eklem hastalıklarının sebep olduğu bir hastalıktır. Çok içki içenlerde görülür. İdrar yollarında acıma hissedilir.
Tedaviye yardımcı olmak için çok su içilir, sıcak su banyoları yapılır. Ayrıca aşağıdaki reçeteler de kullanılır:
Reçete 1: Malzeme: Hıyar çekirdeği, çekilmiş kahve
Hazırlanışı: 1 çorba kaşığı hıyar çekirdeği ile yarım kahve kaşığı çekilmiş kahve karıştırılır. Hepsi bir kerede aç karnına yenir. Aynı işleme bir hafta devam edilir.
Reçete 2: Malzeme: arpa, su
Hazırlanışı: 4 bardak suya 2 çay bardağı dolusu arpa konur. 15 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Günde 3 kere birer kahve fincanı içilir.
Reçete 3: Malzeme: ayı üzümü, su
Hazırlanışı: 4 bardak suya 50 gr ayıüzümü konur. 15 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Günde 3 kere birer kahve fincanı içilir.
Reçete 4: Malzeme: ayrıkotu, su
Hazırlanışı: 4 bardak suya 20 gram ayrıkotu konulur. 15 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Günde 3 kere birer fincan içilir.
Reçete 5: ebegümeci, su
Hazırlanışı: 4 bardak suya 3 tutam kurutulmuş ebegümeci yaprağı konur. 10 dakika bekletildikten sonra süzülür. Günde 3 kere birer kahve fincanı içilir.
Reçete 6: Malzeme: gliserin, su
Hazırlanışı: 1 su bardağı suya 1 kahve kaşığı gliserin konup iyice karıştırılır. Günde 3 kere birer kahve fincanı içilir.
Reçete 7: Malzeme: mersin yaprağı, su
Hazırlanışı: 4 bardak suya 2 tutam mersin yaprağı konur. 15 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Günde 3 kere birer fincan içilir.
Reçete 8: Malzeme: Tavuksuyu çorbası, kişniş
Hazırlanışı: 1 kase tavuksuyu çorbasına 1 çorba kaşığı kişniş ilave edilir. Bir öğünde içilir.
Reçete 9: Malzeme: yonca, kaymak, yumurta
Hazırlanışı: 4 bardak suya 1 avuç yonca konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Pişen yoncanın üzerine 1 çorba kaşığı kaymak ve 1 adet rafadan yumurta karıştırılır. Hepsi bir kerede yenir.
Reçete 10: Malzeme: mısır püskülü, su
Hazırlanışı: 4 bardak suya 1 tutam mısır püskülü konur. 15 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Günde 3 kere birer kahve fincanı içilir
Reçete 11: Malzeme: kereviz tohumu, damla sakızı, karpuz çekirdeği, hıyar çekirdeği, kabak çekirdeği, tuzsuz tereyağı, yumurta
Hazırlanışı: birer çorba kaşığı kereviz tohumu, damla sakızı, günlük, karpuz çekirdeği, çekirdeği, kabak çekirdeği karıştırılır. Toz haline gelinceye kadar dövülür. Üzerine 2 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı konarak yoğurulur. Mercimek büyüklüğünde haplar yapılır. Günde 3 kere ikişer tane içilir.
Sabah kahvaltılarında rafadan yumurta yenir.
Aşağıdaki kaplıca ve içmelerden de yararlanılır :
Afyonkarahisar Madensuyu, Afyon
Armutlu Kaplıcaları, Armutlu
Babacık Hamamı, Sarayköy Denizli
Çernik Kaplıcaları, Çermik Diyarbakır
Gönen Kaplıcaları, Gönen Balıkesir
İncili Pınar Denizli
Şifa Banyosu, Eskişehir
Kefeliköy Suyu, Sarıyer İstanbul
Tuzla İçmeler, İstanbul
Urla içmesi
Yalova Kaplıcaları, Yalova
Yomra Ayazması, Yomra, Trabzon