İÇEL: -TOPLUM ÖĞRETMENLE HAYAT BULUR 

 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI 24 Kasım Öğretmenler günü yurt genelinde olduğu gibi Ödemiş&rsquote de kutlandı....

 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

24 Kasım Öğretmenler günü yurt genelinde olduğu gibi Ödemiş'te de kutlandı. Kutlamalar Ödemiş Hükümet Meydanı Mustafa Kemal Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel,  Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'e çelenk sundu.

 Atatürk anıtı önündeki programa Ödemiş Belediye Başkan Vekili İpek Yılmaz, Ak Parti Ödemiş Belediye meclis üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

       Meydandaki törenin ardından kutlama programı İnönü İlkokulu organizasyonunda Şehit Yasin Naci Ağaroğlu İmam Hatip Ortaokulu toplantı salonunda devam etti. Buradaki kutlama programına Kaymakam Celil Ateşoğlu da katıldı.

Salondaki kutlamada ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.  Aday öğretmen Şerife Güzin Etyemez kısa bir konuşma yaptı. Ardından emekli olan öğretmenler adına sınıf öğretmeni Ayşe Dörtkardeş de kısa bir konuşma yaptı.

Öğretmenlerin konuşmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel bir konuşma yaptı. İçel şunları ifade etti: ' Toplum öğretmenle hayat bulur. Gelecek onun verdiği eğitimle şekillenir. Milletlerin varlığını devam ettirmesi, gelişip kalkınması, öncelikle iyi yetişmiş, erdemli insan özelliklerine sahip, vatan ve millet sevgisini yüreğinde taşıyan, çevresine duyarlı insan gücüne bağlıdır. Nitelikli insan yetiştirmek de eğitim kurumlarının ve biz öğretmenlerin işidir. Araştıran, sorgulayan açık fikirli erdemli insanlar topluma yön verir veya topluma yön verebilecek insanları yetiştirir. Bu bağlamda eğitim hem uzun ve zorlu bir yoldur, hem de yarınlarımızın şekillenmesinde önemli bir role sahip olduğu için kutsal bir nitelik taşır.

Atatürk'ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabulüyle Öğretmenler Günü olarak kutlanan 24 Kasım'da, onurlu ve güzide bir mesleğin üyesi olmanın verdiği mutlulukla, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ü ve sonsuzluk lemine göç eden değerli öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor, tüm öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü en içten duygularımla kutluyorum. Öğretmenlik mesleğine yeni başlayan öğretmen arkadaşlarıma başarılı ve huzurlu yıllar diliyorum. Meslekten emekli olmuş ve hizmet şeref belgesi almış personelimize yapmış oldukları hizmetler dolayısıyla minnet ve şükranlarımı sunuyorum.'

 

ATEŞOĞLU: '24 KASIM İLKOKUL ÖĞRETMENİNİ HATIRLAMAKTIR'

 Kaymakam Celil Ateşoğlu da kısa bir konuşma yaparak öğretmenlerin gününü kutladı.

Ateşoğlu, '31 yıllık meslek hayatımda mülki amir olarak memleketimizin birçok ilçesinde değerli öğretmenlerimizin günlerini kutladık. Benim için 24 Kasım ilkokul öğretmenini hatırlamaktır. Bugün de sabah beni 5 yıl boyunca okutan ilkokul öğretmenimi arayarak gününü kutladım.

Evet, memleketimizde genel sıkıntılar zaman zaman yaşıyoruz. Bu sıkıntılarımızı öğretmenlerimizin üzerinde de görebiliriz. Son olaylarda da ekonomik sıkıntılarda da öğretmenlerimizin yaşadıklarını biliyoruz. Bizlerde şapkamızı önümüze koyup sıkıntıları çözüme nasıl taşırız onun çalışmasını yapmak zorundayız. İlçe bazında ilçemizin milli eğitim anlamında ileriye nasıl taşıtabiliriz, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin sorunlarını nasıl çözebiliriz?'in çalışmasını yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.  Başta ülkemizin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve tüm öğretmenlerimizin günlerini kutluyorum.'

Konuşmaların ardından 'Elif'in çığlığı' adlı oratoryo gösterimi ile 'Dünyanın Bütün Çiçeklerini Getirin' isimli şiirin sunulması sahne aldı.

'Öğretmenler Günü Kutlu Olsun' şarkısının söylenmesinin ardından adaylığı kalkan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi. Aday öğretmenlere, İnönü İlkokulu Öğretmenlerinden Süleyman Soysal yemin ettirdi.

Yemin programından sonra bu kez emekliliğe ayrılan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri verildi. Kaymakam Celil Ateşoğlu, beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel birlikte emekliye ayrılan öğretmenlere belgelerini vererek teşekkür etti.

Kutlama programı öğretmenler arasında düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğretmenler ile öğrenciler arasında düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Kerem Karamanlıoğlu

 

Bakmadan Geçme