İbrahim Kalın Biyografisi İbrahim Kalın Kimdir?

İbrahim Kalın kimdir? 15 Eylül 1971’de İstanbul’da doğan İbrahim Kalın, Erzurumlu bir ailenin çocuğuydu. İstanbul Üniversitesi...

İbrahim Kalın kimdir?

15 Eylül 1971'de İstanbul'da doğan İbrahim Kalın, Erzurumlu bir ailenin çocuğuydu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nin Tarih bölümünden 1992'de mezun oldu. Yüksek lisansını Malezya'da, İslam felsefesi alanında yaptığı çalışmalarla tamamladı. 2002'de doktorasını, George Washington Üniversitesi'nde 'Molla Sadra'nın Bilgi Teorisi ve Anti Subjektivist Bir Epistemolojinin İmkanı' isimli tezi ile, beşeri bilimler ve mukayeseli felsefe dalında tamamladı.

Bu tarihten sonra Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi'nde araştırmacılık yaptı. Ardından College of the Holy Cross, Georgetown Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi'nde İslam düşüncesi ve İslam-Batı ilişkileri üzerine dersler verdi.

2005 tarihinden itibaren sırasıyla 2009'a kadar Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nın kurucu başkanı oldu. Bu süreç içerisinde İslam ve Batı başlıklı kitabını yayımladı. Bu kitap, Türkiye Yazarlar Birliği'nin, saygın Fikir Ödülü'nü kazandı.

Yabancı dillerde yayımlanmış 'Macmillan Encyclopedia of Philosophy, Encyclopedia of Religion ve Oxford Dictionary of Islam' gibi kaynakların yazar kadrolarında bulundu. 2014 yılında Akıl ve Erdem, 2015 yılında Varlık ve İdrak, 2016 yılında Ben,Öteki ve Ötesi: İslam Batı İlişkileri Tarihine Giriş başlıklı kitaplarını yayınladı.

2011 yılında Kazakistan'da bulunan Ahmet Yesevi Üniversitesi'nin mütevelli heyetine atandı. 2019 yılından bugüne, İbn Haldun Üniversitesi'nde yüksek lisans ve doktora öğrencilerine İslam Felsefesi alanında öğretmenlik yapmaktadır. Kalın, 29 Mayıs 2020 yılında profesör oldu.

Kalın siyasi olarak ilk önemli görevini 2009 yılında aldı. 2010'a kadar dış politikadan sorumlu başbakan danışmanlığı yaptıktan sonra, 2010'da kurulan başbakanlık kamu diplomasisi koordinatörlüğünün ilk koordinatörü oldu. 2 yıl sonra başbakanlık müsteşarı yardımcısı oldu. Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı genel sekreter yardımcılığını yaptıktan sonra 2014 yılında büyükelçiliğe terfi ederek cumhurbaşkanı sözcüsü oldu. 2018'den beri cumhurbaşkanlığı güvenlik ve dış politikalar kurulu başkan vekili ve cumhurbaşkanlığı başdanışmanlığı görevlerindeydi.

İbrahim Kalın, aynı zamanda çevirileriyle de varlık gösterdi.Toshihiko Izutsu'nın İslam'da Varlık Düşüncesi ve Şazelîyye tarikatının Darkavîyye kolunun kurucusu Mulay el-Arabi ed-Darkavî'nin Bir Mürşidin Mektupları adlı kitabı ile Halil İnalcık'ın 'İstanbul: Bir İslm Şehri' adlı makalesini Türkçeye çevirdi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme