İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ihaleye fesat karıştırma davasında tarih belirlendi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı hakkındaki “ihaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla açılan...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı hakkındaki 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşmasında tarih belli oldu. Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan duruşma, 15 Haziran 2023 tarihinde saat 14.00'te gerçekleşecek.

İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kararla, Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminin incelemesi başlatılmıştı. İnceleme sürerken Danıştay, bu soruşturma için izni kaldırmıştı. İncelemeler sırasında, Ekrem İmamoğlu'nun ihale yetkisi ve imzası ile talimatı veya yönlendirmesi olmadığı da belirtilmişti, Ekrem İmamoğlu'nun ihale yetkisi ve imzalamasıyla ilgili herhangi bir talimat veya yönlendirme yapmadığı da belirtmiş ve Cumhuriyet Savcılığı'nın bilirkişi raporu da ihalelere ilişkin herhangi bir usulsüzlük veya fesatlık bulgusuna rastlanmadığını belgelemişti. Buna rağmen İmamoğlu hakkında, 'ihaleye fesat karıştırmak' suçlamasıyla dava açıldı. İtirazların tamamı reddedildi.

Bu dava kapsamında, 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamasıyla iddianame düzenleyen Savcılık, Ekrem İmamoğlu ve diğer şüpheliler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 'Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılmaması' ya da halk arasında bilinen adıyla 'siyasi yasak' talebinde de bulunuldu. 53. maddenin hükmünü talep etti. Ekrem İmamoğlu hakkında 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Dava süreci yakından takip edilmekte olup, yakın geçmişteki gelişmelerle paylaşılacaktır. Ekrem İmamoğlu ve savunma ekibi, suçlamaları reddederek adaletin tecelli teslimine inandıklarını ifadesini savundu.

Suçlamalar hakkında görülecek olan ilk davanın tarihi ve yeri de belirlendi. İmamoğlu'nun konu ile ilgili ilk duruşması, 15 Haziran 2023 tarihinde Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi'nde saat 14.00'te görülecek.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme