Hizmet-İş Sendikası'ndan belediye çalışanlarına yemek

Hizmet-İş Sendikası tarafından Ödemiş Belediyesi'nde çalışan kadrolu işçi, şirket çalışanı ve İŞKUR kapsamında çalışan personele yönelik...

Hizmet-İş Sendikası tarafından Ödemiş Belediyesi'nde çalışan kadrolu işçi, şirket çalışanı ve İŞKUR kapsamında çalışan personele yönelik dayanışma yemeği düzenlendi. Ödemiş Belediyesi Destek Hizmetleri Birimi'nde düzenlenen yemeğe Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, meclis üyeleri, Başkan Yardımcısı Şevket Akgün, daire müdürleri, Hizmet İş Sendikası Başkanı Burhanettin Barbak, sendika temsilcileri ve çalışanlar katıldı.

 

Hizmet İş Sendikası Başkanı Burhanettin Barbak, 'Geçen yıl Belediye Başkanımız Mahmut Badem, geçmişten gelen alacakların verileceğine dair söz vermişti. Bugün birçok alacağınız verildi. Konunun her zaman takipçisiyiz. Büyükşehir Yasası ile ilçelerin birçok geliri Büyükşehir'e gitti. Bunun düzeltilmesi konusunda Belediye Başkanımız büyük uğraşlar veriyor.  Sendikalar, işveren ile çalışan arasındaki köprüdür. Görevimiz, hakkaniyetle bu köprüyü kurmaktır. Başkanımızla yaptığımız görüşme sonucunda kalan alacakların da en kısa zamanda verileceğine inanıyorum. Şirket çalışanlarının da sendikalı olması konusunda çalışmalarımız sürüyor. Bakanlar Kurulu kararı ile bu çalışmaların 2020 Ağustos ayına kadar devam edeceği belirtildi. Pazar günü (yarın) Türkiye Cumhuriyeti tarihinde çok önemli bir seçim gerçekleşecek. Başkanlık sistemi için yapılacak olan bu seçim çok önemli. Geçmişte yapılan idareye yapılan müdahaleler, ülkemizi 30-40 yıl geriye götürmüştür. Atanmışların seçilmişlere hükmetmesini kaldırmak için, daha güçlü bir Türkiye için seçime gideceğiz. Herkesin gönlündeki adayı saygıyla karşılıyoruz' dedi.

 

'Maaşını alamayan çalışanımız yok'

 

Başkan Mahmut Badem ise, 'Bu şehrin kahrını siz çekiyorsunuz. Yaptığınız iş, verdiğiniz emek, çaba yadsınamaz.  Emeğinizin karşılığını alnınızın teri soğumadan almanız için çalışıyoruz. Yasadan sonra sadece İller Bankası gelirleriyle hareket ediyoruz. Geldiğimizde 2.5 yıllık birikmiş ikramiye ve ayni alacaklarınız vardı. 85 gündür maaşlarını alamayan çalışanlarımız vardı. Şimdi ise yok. Şirket çalışanlarımızın sendikaya geçmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Ücret dengelerini en kısa zamanda düzenleyeceğiz.

 

'Büyükşehir Yasası değiştirilmeli'

 

3.5 yıldır Büyükşehir Yasası'nın değiştirilmesi konusunda yapılan komisyon toplantılarına Türkiye genelinden ilçeleri temsilen katılan iki belediye başkanından biri benim. Yasal düzenlemeler yapıldı fakat Meclis'ten geri döndü. Başkanlık sistemi geldiğinde Meclis'ten bu şekilde mutabakata gerek kalmayacak. Ülkemiz her taraftan sıkıştırılmış durumda. Ülkede bir afet varmış gibi ya da darbe olmuş gibi gece saat 03.30'da bankalar, piyasalar kapalıyken dolar arttırılıyor. Ülkenin geleceği sizin elinizde. Büyüyen, gelişen Türkiye için herkes üzerine düşeni yapacaktır' diye konuştu.

 

Haber: Özcan ÇETİN

 

 

 

 

Bakmadan Geçme