Hilal Kahraman kitapseverlerle söyleşide buluştu

Ödemiş Belediyesi'nin etkinlikleri çerçevesinde geçtiğimiz günlerde Ödemiş Belediyesi Kongre ve Düğün salonunda açılan Kitap Günleri kapsamında...

Ödemiş Belediyesi'nin etkinlikleri çerçevesinde geçtiğimiz günlerde Ödemiş Belediyesi Kongre ve Düğün salonunda açılan Kitap Günleri kapsamında yazarlardan Hilal Kahraman etkinlik kapsamında öğrencilerle söyleyişi etkinliğinde bir araya geldi.

Söyleyişide gerçekleştirdiği konuşmasında yazar ve şair Kahraman, 'Sizlere bir soru sorarak başlamak istiyorum. Ölüm ayrılığı mı daha zor yoksa beşeri ayrılık mı daha zor? Beşeri ayrılık daha zor. Dünya ayrılığı daha zorsa buna hep beraber kanaat getirdiysek bu sevgisizlik, birbirinize darılma, kalp kırma niye ki? Ne kadar güzel birbirini sevmek, ne kadar güzel insan sevmek ve ne kadar güzel dost kalabilmek sadece insan sevmek değil doğayı sevmek, kendimizi sevmek, vatanı sevmek, bayrak sevmek, toprak sevmek… Sevmek bir bütündür. Türkiye'de bir kadın olarak burada mikrofonu eline almış size sesleniyorsam bu müthiş. Ben burada bu mikrofonu elime almış konuşabiliyorsam bunu kime borçluyum biliyor musunuz? Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyum. Atamızı sevmek de çok önemli çünkü bugün onun sayesinde birçok şeyi yapabiliyoruz.

Akademik kariyer çok önemli mutlaka akademik kariyerimizi yapalım ama akademik kariyeri yaparken ülkemizin kültürü, örfünü, geleneklerini de iyi bilelim. İçinizde genç kızlarımız var. Yani geleceğin anneleri, benim için annenin anlamı yarın demektir çünkü gelecek nesli anneler yetiştirir. Sizler donanımlı bilgili kadınlar olun ki, donanımlı, bilgili adamlar yetişsin. Bu ülkede psikolojik şiddet var, fiziki şiddet var, sapkınlık var. Bu ülkede bunun çözümü için ruh sağlığı yerinde gençler yetiştirelim. Siz gençlerden isteğim ahlaklı olun, nerede ne yapacağınızı bilin, kime nasıl davranacağınızı bilin. Belki bugün sizlerin de yazarlığa ilgisi olan gençlerimiz muhakkak çıkacaktır: Belki içinizden Cumhurbaşkanı çıkacaktır. Önemli olan ilgi duyduğunuz hedefe ulaşacağınıza inanıyorum' şeklinde konuştu.

Ödemiş Belediyesi Belediye Kongre ve Nikah Salonu'nda gerçekleşen söyleşi sonrasında Ödemiş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İlknur Gündüz, Yazar Hilal Kahraman'a çiçek takdiminde bulundu. Kültür Müdürü Gündüz, 'Ödemiş Belediyesi Kitap Günleri kapsamında söyleyişide bulunan yazar Hilal Kahraman'a teşekkür ediyorum. Siz değerli katılımcılara da ilgi göstermenizden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum' dedi.

Seher Göçen

Bakmadan Geçme