'Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki…'

Selçuk'un kurtuluşunun 99. yılı, ilçedeki Atatürk anıtı önünde düzenlenen resmi törenle kutlandı.  Törene ilçe protokolü, gaziler,...

Selçuk'un kurtuluşunun 99. yılı, ilçedeki Atatürk anıtı önünde düzenlenen resmi törenle kutlandı.  Törene ilçe protokolü, gaziler, öğrenciler ve resmi kurum çalışanları katıldı. Çelenk sunumu ile başlayan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

8 Eylül 1922 tarihinin bir kentin özgürlüğüne, bağımsızlığına kavuştuğu; mücadele edenlerin, vazgeçmeyenlerin günü olduğunu belirten Başkan Sengel, konuşmasını şöyle devam ettirdi: 'Bugün; çökmüş, yok olmuş, parçalanmış Osmanlı Devleti'ne karşı Kuvayı Milliye meşalesini yakanların bir kenti, bir şehri, bir ülkeyi kurtuluşa kavuşturduğu gün. Bugün, Mustafa Kemal'in izinden yürüyenlerin İnönü'den, Sakarya'dan, Dumlupınar'dan bizi özgürlüğe kavuşturduğu gün.  Bugün, 'Ya İstiklal Ya Ölüm' diyenlerin günü.  Bugün; bağımsızlığın, özgürlüğün kentimize, Selçuk'umuza geldiği gün. Bugün, güzel ilçemizin doğum günü. Mücadele edenlerin, vazgeçmeyenlerin, geleceğine sahip çıkanların, inancın kazandığı gün bugün.

Ve biz, aradan geçen 99 yıl sonra bile bir çift mavi gözün ideallerini savunanlar, o ideallerden asla taviz vermeyenler, cumhuriyetin değerlerine bilfiil sahip çıkmaya çalışanlar, dahili ve harici düşmanların kimler olduğunu bilenler, Nutuk'tan ders çıkaranlar, tam bağımsızlığı savunanlar, Selanikli bir yetim çocuğun vatan sevgisini damarlarında sonuna kadar hissedenler, günümüz kutlu olsun bütün Selçuklular! Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki yüz yıl önce olduğu gibi bu toprakların gençleri, kadınları, işçileri, köylüleri, demokratik ve laik cumhuriyetten yana bireyler olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının emaneti asla sahipsiz bırakmayacağız. Yaşasın bağımsızlık meşalemiz, yaşasın cumhuriyet…'

Edip Akbayram konseri

Başkan Sengel'in konuşmasının ardından İlçe Kaymakamı Ekrem İnci de günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. 8 Eylül 1922'de Selçuk'un kurtuluşu sebebiyle düzenlenen resmi tören, okunan şiirler ve Selçuk Belediyesi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisiyle son buldu. Selçuk'un kurtuluşunun 99. yılı sebebiyle düzenlenen etkinlikler, dün akşam saat 21.30'da düzenlenen Edip Akbayram konseri ile devam etti.

Onur Karagöz

Bakmadan Geçme