“HES koduyla girmesi şartıyla restoranlarımızın açılmasını istiyoruz”

Koronavirüs önlemleri kapsamında tüm kamu kurum ve kuruluşlarına girerken HES kodu okutmak zorunlu hale geldi. Tedbirler...

Koronavirüs önlemleri kapsamında tüm kamu kurum ve kuruluşlarına girerken HES kodu okutmak zorunlu hale geldi. Tedbirler kapsamında kapatılan kafe ile restoranlar da paket servise tüm hızıyla devam ediyor. Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, restoranların kapalı olması nedeniyle çok ciddi kayıplarla karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Bingöl, 'Paket servisle bir yere kadar telafi ediliyor. O yüzden çalışanların ve müşterilerin HES koduyla girmesi ve çok ciddi tedbirlerin uygulanması şartıyla restoranlarımızın açılmasını istiyoruz. Kısıtlama olmayan saatlerde gerekirse ek tedbirler alarak işletmelerimizin açılması, hem istihdam hem de sektörün kaybının sınırlı olması için çok önemli. Bu konuda destek bekliyoruz' dedi.

'Uygulamayla kazancımızı artırabiliriz'

Ödemiş'te paket servise devam eden çok sayıda restoran ve kafeterya da HES kodu ile çalışan ve müşteri girişini destekliyor. Ödemiş'te de o işletmelerden bir tanesinin sahibi konuyla alakalı şu açıklamalarda bulundu: 'Paket servisimiz iyi gitmesine karşın elbette müşteri kaybı yaşadık. HES kodu uygulamasıyla kazançlarımızı arttırabilir, mevcut çalışanlarımızla da yolumuza devam edebiliriz' ifadelerini kullandı.

Saraçoğlu Caddesi'nde paket servisçilik yapan bir vatandaş ise hizmet ettiği vatandaşlara uyarıda bulundu: 'İş yerlerine paket servis götürdüğümde çalışanların neredeyse tamamı maske takıyor ancak eve servis götürdüğümde vatandaşlar maske takmayı ihmal ediyor. Evde karantinada olan hanelere gittiğimizde de vatandaş maskesini takmıyor. Ricam, bu konuya dikkat etmeleridir' şeklinde konuştu.

 

Ece Köseoğlu

Bakmadan Geçme