HER ÖĞRENCİ ÖYKAMA GELMELİ

İlkkurşun&rsquoun 11-C&rsquosi ÖYKAM&rsquoı ziyaret etti Kerem Karamanlıoğlu – Ödemiş İlkkurşun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi 11-C sınıfı...

İlkkurşun'un 11-C'si ÖYKAM'ı ziyaret etti

Kerem Karamanlıoğlu – Ödemiş İlkkurşun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi 11-C sınıfı öğrencileri Edebiyat öğretmenleri Selim Şahan ile Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi'ni (ÖYKAM) ziyaret etti.

Öğrenciler ÖYKAM'da her biri farklı bir konuyu anlatan odaları ziyaret ederek incelemeler yapıp obje ve görsellerin fotoğraflarını çektiler. Daha sonra müzenin 'Yunan Ordusu Anadolu'da' tematik sergi salonu ile geçtiğimiz hafta açılan 'Kore Savaşı Şehitleri' sergilerini de ziyaretler ederek detaylı bilgiler edindiler.

Gelin, damat, düğün sergisini de ziyaret eden meslek liseliler burada da bölgenin eski düğün kültürü hakkında bilgi sahibi oldular.

Öğrencilere ziyaret boyu eşlik eden ve müzeyi tanıtan müze sorumlularından Tuğba Akbörk müze içerisindeki ihtisas kütüphanesinde de öğrencileri ağırladı. Öğrenciler ihtisas kütüphanesindeki arşivleri ele alarak incelemelerde bulundurlar. Sorumlu Tuğba Akbörk de öğrencilere bilgiler verdi.

Akbörk, 'Öğrencilerimizin ve Ödemiş'te bulunan okulların müzemize ziyaretler düzenlemesini istiyoruz. Müzemiz bünyesinde öğrencilerimizin eğitim, öğretim hayatına yarayacak çok detay, obje, görsel ve bilgi var. Tüm öğrencilerimizi müzemize bekliyoruz. Bugün ziyaretimize gelen Ödemiş İlkkurşun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi 11-C sınıfını teşekkür ediyoruz' dedi.

Öğretmen Selim Şahan da 'Öğrencilerim için önemli bir gezi turu oldu. ÖYKAM Ödemiş'in önemli eserleri, objeleri, bilgileri, kitapları, sergileri bünyesinde barından bir kent müzesi. Bu anlamda öğrencilerimizin bu müzeden yararlanacağı çok şey olacağını düşünerek ziyaret ettik. Bize müzede rehberlik eden Tuğba Akbörk'e öğrencilerim adına teşekkür ediyorum. Ayrıca, Müze'nin Ödemiş'e kazandırılmasında önemli katkıları olan Prof. Dr. Engin Berber ve belediye başkanları Mahmut Badem ile Bekir Keskin'e de teşekkür ederim. Tüm öğrencilerimizin bu müzeye ziyaret etmesini diliyorum' dedi.

Bakmadan Geçme