“Her biri yüreğimizde yaşıyor”

Fikir babalığını Ödemiş Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Murat Gökşin'in yaptığı Eğitim Şehitleri Parkı, 24 Kasım...

Fikir babalığını Ödemiş Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Murat Gökşin'in yaptığı Eğitim Şehitleri Parkı, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Zafer Mahallesi Şehit Erdal Bodur Caddesi'nde açıldı.

 

Ödemiş Belediyesi'nin yaptığı açılışta konuşan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, 'Balıkçıoğlu Öğrenci Yurdu'ndaki yangında can veren öğrencilerimiz, Çıraklık Eğitim Merkezi'nin teknik gezisi dönüşü trafik kazası sonucu yitirdiklerimiz, bölücü terör saldırısında şehit olan öğretmenimiz Lokman Çeker, görevi başında menfur bir saldırıya kurban verdiğimiz okul müdürümüz Ayhan Kökmen ve Ödemiş'te görev yaparken sonsuzluğa uğurladığımız öğretmen arkadaşlarımız… Her birinin adlarını, anılarını ve sevgisini Zafer Mahallemizde Şehit Erdal Bodur Caddesi'nde oluşturduğumuz parkta anıtlaştırdık.

 

Eğitim Şehitleri Parkı'nın açılışını bu anlamlı günde Ödemiş ailesi olarak hep birlikte yaptık. Her biri yüreğimizde yaşıyor. Bu güzel birliktelik için Ödemiş Kültür ve Sanat Derneği'ne ve eğitim sendikalarımıza teşekkür ediyor, emeği geçenleri kutluyorum. Tüm eğitim şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle andığımız bu duygu dolu açılışta Ayhan Kökmen öğretmenimizin eşi, meslektaşım Ümmü Kökmen'in şu sözleri daima hatırlanacaktır: 'Şehitler ölmez, eğitim durmaz' ' diye konuştu.

 

'Bu başarılar, ortak bir çalışmanın ürünüdür'

 

Ödemiş Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Murat Gökşin ise şunları söyledi: 'Derneğimizin projesine onay veren projemizi uygulayan Ödemiş Belediyesi'ne çok teşekkür ederim, var olsun. Bizim en büyük isteğimiz, şehitlerimizi güzel bir şekilde anmaktı. Bunu dernek olarak başardığımızı zannediyorum. Bu başarılar, tek bir kişinin ya da tek bir kurumun değil; ortak bir çalışmanın ürünüdür. Ben, projemize destek veren tüm eğitim sendikalarına teşekkür ediyorum.

 

Ödemiş Kültür ve Sanat Derneği olarak burada bir şeyi ispatladık. Ben, 25 yıl öğretmenlik yaptım. Halen daha öğretmenlik yapıyorum. 25 yıllık öğretmenlik ve emeklilik hayatım boyunca tüm öğretmen sendikalarının bir araya gelerek bir güç oluşturmasını arzuladım. Biz, bugün bu gücü oluşturduğumuzu da ispatladık. En azından ilçe bazında böyle bir birlikteliği sağladığımız için dernek yönetim kurulumuz ve üyelerimiz adına çok mutluyuz. Ödemiş halkına hayırlı olsun. Yaşayan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun. Rahmetli olan öğretmenlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum.'

 

Ece Köseoğlu

 

Bakmadan Geçme