HDP'li Paylan'dan CHP'ye 'Eksik Demokrasi'

Yeni İzmir'den Berivan Kaya'nın haberine göre 14 Mayıs günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine günler...

Yeni İzmir'den Berivan Kaya'nın haberine göre; 14 Mayıs günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine günler kala nabız yükseldi. Siyasi partiler kampanyalarını sürdürürken vekiller ve vekil adayları saha çalışmalarına hız kazandırdı.

Parlamento seçimlerinin en az cumhurbaşkanlığı kadar önemli olduğundan bahseden HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, 'Hedefimiz tek adam rejimine son vermek ve demokratik bir Türkiye'ye dönmek. Bunun için Yeşil Sol Parti, Emek ve Özgürlük İttifakı'nın mecliste güçlü bir şekilde yer alması gerektiğini düşünüyoruz. Parlamento seçimi de en az cumhurbaşkanlığı seçimi kadar önemli olacak. Parlamentoda Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olduğu yeni bir iktidar olacak. Ama onların da eksik bir demokrasi vaat ettiğini görüyoruz. Bu anlamda Yeşil Sol Parti'nin mecliste 100 milletvekiliyle yer almasının bir sigorta olacağını söylüyoruz' sözlerine yer verdi.

Millet İttifakı'nın seçimi kazanması durumunda ana muhalefet partisi olarak görev alacaklarını belirten Garo Paylan, 'Kadın özgürlüğü konusunda, halkların ve inançların eşitliği konusunda, ekolojik bir yaşam konusunda ne zaman sıkıntı yaratırsa orada ana muhalefet görevi göreceğiz. Yapıcı bir ana muhalefet olacağız. Demokratik adımlarda iktidarı destekleyen noktada olacağız. Ancak ne zaman ki bu bahsettiğimiz uygulamalara aykırı bir durum olursa iktidarın karşısına dikileceğiz. Onları daha demokratik bir Türkiye yolunda cesaretlendirmeye çalışacağız' diye konuştu.

TEK LİSTE

Emek ve Özgürlük İttifakı'nda çatlağa yol açan 'tek liste' tartışmaları sonrasında Türkiye İşçi Partisi kendi listesiyle seçime girme kararı aldı. 49 ilde kendi listesiyle seçime girecek olan TİP'e HDP tabanından tepkiler arttı. 'Tek liste' tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Garo Paylan, 'TİP'le ortak bir listeyle girme konusunda bir tartışmamız oldu. TİP'li arkadaşlarımız ayrı girmeleri durumunda Emek ve Özgürlük İttifakı'na ilave oylar ve vekiller getirecekleri iddiaları vardı. Umarım haklı çıkarlar. Biz bu konuda bazı sıkıntılar olabileceğini düşünüyorduk ama onların iddialarının doğru çıkmasını umut ediyorum' ifadelerine yer verdi.

TİP milletvekili Ahmet Şık'ın HDP ve Kürtlere yönelik büyük tartışma yaratan sözlerine ilişkin açıklamalar gerçekleştiren Paylan, 'Ahmet Şık açısından talihsiz bir açıklama. Ahmet'in çok üzgün olduğunu biliyorum. Bir insanı bir anla değerlendirmemek lazım. Ahmet Şık mücadele insanıdır, Kürt halkının yoldaşıdır. Halkların bir arada yaşamına inan bir kişi. Bu açıklamayı bir anlık talihsiz bir açıklama olarak değerlendirelim ve özrünü kabul edelim' şeklinde konuştu. (M.T)

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme