HDP ve Yeşil Sol Parti kritik kararı açıklayacak

CHP lideri ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi ile yaptığı görüşmelerin ardından Zafer...

CHP lideri ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi ile yaptığı görüşmelerin ardından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın destek açıklamasını aldı. İki parti arasında genel başkanların imzasıyla 7 temel ilkeyi içeren bir protokol imzalandı.

HDP, konuya ilişkin kısa bir açıklama yaparak, 'HDP ve Yeşil Sol Parti Merkez Yürütme Kurulları olarak ortaya çıkan son durumu değerlendirmek ve tavrımızı kamuoyuna açıklamak üzere toplanıyoruz. Toplantı sonrası yazılı bir açıklama yapacağız' ifadelerini kullandı.

HDP ve Yeşil Sol Parti, Kılıçdaroğlu-Özdağ anlaşmasının ardından durumu değerlendirmek için bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrasında yapılan yazılı açıklamada, protokolde yer alan kayyımla ilgili belirlemelerin evrensel demokratik ilkelere aykırı olduğu ve nihai kararın bugün duyurulacağı belirtildi.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün ve İbrahim Akın, saat 13.30'da HDP Genel Merkezi'nde 2. tur kararına ilişkin bir açıklama yapacak.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme