Haziranda en az 22 kesin kadın cinayeti, 27 şüpheli ölüm gerçekleşti

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından paylaşılan rapordaki verilere göre, sadece Haziran ayında en az 22 kadın...

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından paylaşılan rapordaki verilere göre, sadece Haziran ayında en az 22 kadın cinayeti gerçekleşti, 27 kadın ise şüpheli biçimde hayatını kaybetti.

Erkekler tarafından öldürüldüğü kesin olan 22 kadından 6'sı boşanmak istediği, barışmayı reddettiği veya evlilik ve ilişkiyi reddettiği için öldürüldü.

Öldürülen kadınların %41'i eşleri tarafından öldürülürken %55'i evinde katledildi. Bu cinayetlerin %55'i ateşli silahlarla gerçekleşti.

Raporda, pandemi süreci ile beraber şüpheli ölümlerin arttığı bilgisi de paylaşıldı. Bu şüpheli ölümler, intihar veya doğal ölüm süsleri ile gizlenen kadın cinayetlerinin olabileceğini akıllara getiriyor. Şüpheli ölümlerin çözülmesi sürecinin, gerçekleştirildiği belli olan kadın cinayetlerinden daha zor olmasının etkilerinin de konuşulduğu raporda, 'Kadınların öldürülüp öldürülmediği, gerçekten kaza ile mi öldükleri, kadınların toplumsal cinsiyet temelli öldürülüp öldürülmediği (kadın cinayeti olup olmadığı), intihar edip etmedikleri veya intihara sürüklenip sürüklenmediklerinin açığa çıkarılması gerekmektedir.' dendi.

haber merkezi

Bakmadan Geçme