Hazine arsaları satışa çıkarılıyor

Türk lirasının, Türkiye’nin ticari ilişkilerde bulunduğu ülkelerin paraları karşısındaki değer kaybı, cari açıklar, deprem maliyeti ve...

Türk lirasının, Türkiye'nin ticari ilişkilerde bulunduğu ülkelerin paraları karşısındaki değer kaybı, cari açıklar, deprem maliyeti ve seçim öncesi harcamaları, Türkiye'de acil nakit ihtiyacı doğurdu. Hükümet, söz konusu acil nakit ihtiyacını Hazine'nin elindeki taşınmazları satarak karşılamaya çalışıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hazine'ye ait bazı arsaların satışa çıkarılması ile ilgili bir açıklama yaptı. Özhaseki, özellikle konut fiyatlarındaki yüksekliğin arsa arzının azlığından ileri geldiğini söyledi; 'Önümüzdeki günlerde hem kaynak oluşturabilmek adına Hazine arsalarının tamamen taranması, bunların planlanması daha sonra satılarak kentsel dönüşüm için kaynak oluşturmak şeklinde kullanılacak özel bir birim kuruyoruz. Bunların tamamını planlamaya çalışacağız. Tarayarak sonra da ekonomiye katkısı olması için geri dönüş şeklinde bir çalışma da olacak.' dedi.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme