HAVZAPLAT ÇETİN MÜCADELEYE HAZIRLANIYOR

Başar Uçar – Küçükmenderes Havzası Tarih ve Doğa Katliamına Hayır Platformu sözcüsü ve Ödemiş Baro Temsilcisi Av. Erdem Boyacı, Ödemiş&rsquote...

Başar Uçar – Küçükmenderes Havzası Tarih ve Doğa Katliamına Hayır Platformu sözcüsü ve Ödemiş Baro Temsilcisi Av. Erdem Boyacı, Ödemiş'te arka arkaya gündeme gelen Kaymakçı mıcır ocağı, Bozdağlar'daki altın madeni girişimi ve İlkkurşun'da açılmak istenen yeni güzergah gibi girişimlerin doymak bilmez para kazanma hırsının bir yansıması olduğunu belirtti.

Pazartesi günü basın açıklamasıyla girişimlerle ilgili değerlendirmede bulunacaklarını söyleyen Boyacı, gelecek nesillerin emaneti olan, eşsiz bir doğaya sahip bölge için çetin mücadeleye hazır olduklarını ifade etti.

BOZDAĞLAR, İLKKURŞUN VE KAYMAKÇI

HAVZA-PLAT'ın tüm havzada doğaya ve tarihe sahip çıkarak, halkın yararına olmayan girişimlerin karşısında olacağını ifade eden Av. Erdem Boyacı, 'Küçük Menderes havzası dünyanın en verimli topraklarından biridir, toprağının üstü altından, mıcırdan, yoldan değerlidir. Bu topraklarda doğamız, dağlarımız yıllardır yemyeşil iken şimdilerde birden bire altın madeni, gümüş madeni, mıcır ocağı, karayolu için toprak gibi sebeplerle talan edilmeyle karşı karşıya. Bu girişimlerle ilgili gelişmeleri ve buna karşılık mücadelemizi pazartesi günü kamuoyuyla paylaşacağız' diye konuştu.

Bakmadan Geçme