HAVZA PLAT 19 NİSANA HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRÜYOR

&ldquoTARİHTE DEDELERİMİZ ÖDEMİŞ&rsquoE DÜŞMANI SOKMADIKLARI GİBİ BİZDE ALTINCILARI SOKMAYACAĞIZ&rdquo Kerem Karamanlıoğlu – Küçükmenderes Havzası tarih ve...

'TARİHTE DEDELERİMİZ ÖDEMİŞ'E DÜŞMANI SOKMADIKLARI GİBİ BİZDE ALTINCILARI SOKMAYACAĞIZ'

Kerem Karamanlıoğlu – Küçükmenderes Havzası tarih ve Doğa Katliamına Hayır Platformu (Havza Plat) 19 Nisan'da Ödemiş Zeytinlik mahallesinde düzenlediği 'Altın Biziz kahvaltı' etkinliği için ziyaretlerini sürdürüyor.

Havza Plat üyeleri sivil toplum örgütleri ziyaretlerini önceki gün Ödemiş Terziler Odası, Ödemiş Ayakkabılar Odası ve Ödemiş Kadın Kooperatifi ile devam etti.

Platform sözcülerinden avukat Erdem Boyacı, 'Ödemiş Bozdağlar'da altın madeni açmak isteniyor. Bizler Küçükmenderes Havzası Tarih ve Doğa Katliamına Hayır Platformu olarak bölgemizde altın madeni istemiyoruz. Ödemişliler Bozdağlar'da altın madeni istemiyoruz diye geçtiğim 5 Mart 2015 tarihinde de ÇED toplantısına karşı çıkmıştık. Bizler çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Bu mücadelemizi daha da büyüterek süreci sürdürüyoruz. Herkesi ilgilendiren bir konu olduğu için bir kahvaltı programı düzenledik ve 'Altın Biziz' kahvaltı etkinliğimize herkesi davet ediyoruz.

Ziraat Odamızı da davet ettik. Bugün de Ödemiş Terziler Odası Başkanı Ayhan Akçam, Ödemiş Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mustafa Köksoy ile görüştük ve konuyu başkanlarımıza aktardık. Onlar da bu konuyu takip ettiklerini ve 'Altın Biziz' kahvaltı etkinliğini katılacaklarını söylediler.

Oda üyesi esnaflarımızı da oda aracılığı ile davet ettik. Daha sonra Ödemiş Kadın Kooperatifini de ziyaret ederek kooperatif ortağı Ödemişli kadınları kahvaltımıza davet ettik. Ziyaretlerimiz sürmeye devam edecek. 19 Nisan'da Ödemişliler olarak hep birlikte altına hayır diyeceğiz. Altın biziz diyeceğiz. Tarihte sivil örgütlenmeyi yaparak işgalci düşmana karşı İlkkurşun'u sıkan dedelerimiz gibi biz de bugün altın madeni kurmak isteyenleri bu güzelim verimli arazilerimizi sokmayacağız.'          

Bakmadan Geçme