Hatipoğlu'ndan Torbalı'da konferans

Torbalı Belediyesi'nin düzenlediği konferansa katılan ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, sevenleriyle buluştu. 1100 kişilik salon kısa...

Torbalı Belediyesi'nin düzenlediği konferansa katılan ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, sevenleriyle buluştu. 1100 kişilik salon kısa sürede dolunca, vatandaşlar konferansı koridorlarda ayakta izledi. Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta konuşan Hatipoğlu, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in yaşamından İslam dinin insan hak ve hukukuna verdiği öneme, kul hakkına dair çok sayıda konu başlığını sevenleriyle paylaştı. Konferans sonrası çok sayıda vatandaş Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile fotoğraf çektirmek için birbiriyle yarıştı. Torbalı halkının ilgisinden çok mutlu olduğunu belirten Hatipoğlu, 'Yoğun yağmura ve hava şartlarına rağmen çevre köylerden, mahallelerden gelen vatandaşlar olduğunu söylediler. Milletimiz, kutsal değerlerimiz konusunda oldukça duyarlı. Gittiğimiz her konferansta benzer bir ilgiyle karşılaşıyoruz. Bu durum, bizi çok mutlu ediyor' diye konuştu.

Toplumun farklı kesimlerini aynı milli ve manevi değerler adına bir çatı altında toplamanın ve bilgilendirmenin çok önemli olduğunu belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, 'Sadece dini konularda değil, farklı temalarda panel, konferans, seminer ile diğer etkinliklerimiz oluyor. Sayın Nihat Hatipoğlu hocamızın toplumda çok büyük bir karşılığı var. Bin değil, beş bin kişilik salon kendisine yetmiyor. Biz de bu ilgiden memnun oluyoruz. Hep birlikte ülkemizin birliği, kardeşliği, huzuru, refahı, başarısı için dua etmenin hazzını yaşadık' dedi.
 

Haber Merkezi
 

Bakmadan Geçme