HATİPOĞLU HASAN ERDEM MANGALADA MADALYALARI TOPLADI

İLK BEŞTE ÜÇ DERECE Ödemiş Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü&rsquonün geçtiğimiz günlerde Gençlik Haftası çerçevesinde...

İLK BEŞTE ÜÇ DERECE

Ödemiş Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'nün geçtiğimiz günlerde Gençlik Haftası çerçevesinde düzenlediği Mangala Turnuvası'na katılan Hatipoğlu Hasan Erdem Ortaokulu, ortaokul kategorisinde şampiyon oldu. 240 öğrencinin katıldığı turnuvada birincilik, ikincilik ve dördüncülük Hatipoğlu Hasan Erdem Ortaokulu'nun oldu.

Zeka ve strateji oyunu Mangala'nın ortaokul kategorisinde Hatipoğlu Hasan Erdem Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Gürkan Aydın altın madalya kazandı. Aydın'ı aynı okulun 7. sınıf öğrencisi Burçin Kabaran takip etti. 8. sınıf öğrencisi Soner Saygı da dördüncü olarak Hatipoğlu Hasan Erdem Ortaokulu'na bir madalya daha getirdi.

Heyecanlı geçen turnuvayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Hatipoğlu Hasan Erdem Ortaokulu Müdürü Mehmet Cuma, 'Geleneğimizin bir parçası olan, zeka ve stratejinin ön planda olduğu böylesi bir oyunda, birçok rakibi geride bırakarak derece aldığımız için onurluyuz. Öğrencilerimizle gurur duyuyor, ailelerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum' dedi.

Okul rehber öğretmeni ve psikolojik danışmanı Ayşe Usta da, oyun oynamanın bir çeşit terapi olduğunu, çocukların kendilerini en iyi ifade ediş şeklinin 'oyun'  olduğunu ve arkadaşlıkları pekiştirdiğini düşünerek bu sürece girdiklerini ifade etti.

İmknlar ölçüsünde; öğrencilerin, kimi zaman toprakta kuyular kazarak taşlarla, kimi zaman kendi yaptıkları mangalalarla oynamaya başladıklarını dile getiren Usta, 1. sınıflar dahil tüm sınıflarda bu oyunun dalga dalga yayıldığını,  neticede de turnuvaya katılan öğrencilerin derece almalarından dolayı gururlu olduklarını söyledi.

BİRGİVİ'DE KUTLAMA

Öte yandan ilkokullar kategorisinde derece alan Birgivi koleji öğrencileri de okul müdürü Adil Özçetin tarafından kutlandı.

Turnuva sonucunda Alperen Cebeci altın, Mehmet Kul gümüş, Furkan Ayvaz, Burak Aral ve Erdem Erdoğan da bronz olmak üzere ilk 6 da 5 öğrenci madalya almaya hak kazanmıştı.

Okul Müdürü Adil Özçetin 'Başarıyı okulumuza getiren öğrencilerimizi tebrik eder emeği geçen öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ederim.' dedi.

Sınıf öğretmeni Vahide Özçetin de ´Öğrencilerimle gurur duyuyorum bize de bu yakışır . Tüm emeği geçen arkadaşlarımı kutluyorum. Destek veren velilerime de ayrıca teşekkür ederim´ dedi.

Nihat Çakıroğlu

 

 

Bakmadan Geçme