Hatay’lı vatandaş “devlet buraya su arıtma sistemi kurmadı, TKP kurdu”

‘Hatay Ayağa Kalkıyor’ isimli Twitter profilinde Hatay halkının, TKP tarafından depremden sonra Hatay’da kurulmuş 4 su...

'Hatay Ayağa Kalkıyor' isimli Twitter profilinde Hatay halkının, TKP tarafından depremden sonra Hatay'da kurulmuş 4 su arıtma sistemi hakkındaki fikirleri paylaşıldı.

Yapılan röportaj sırasında Hatay halkından biri 'devletimiz bunu yapmadı, arkadaşlar gelip burasını kurdu. Allah razı olsun, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bir kamyon su geliyordu, kuyruklar oluşuyordu. Şimdi isteyen gelip suyunu alıp içiyor buradan. Allah razı olsun, teşekkür ediyoruz' dedi.

Bölge halkından başka bir vatandaş ise yine kendi mahallesi adına arıtmayı kuran TKP'ye teşekkür ettikten sonra, arıtmanın önemini vurguladı, 'devletin bize hor gördüğünü bu arkadaşlar insani bir şekilde gelip sundular' ifadelerini kullandı.

Arıtmayı kullanan bir başka vatandaş ise bölgede Defne Belediyesi'nden ve Hatay Büyükşehir Belediyesi'nden memnun olunmadığını, belediyenin bölgeye henüz kanalizasyon bile bağlamadığını dile getirdi, 'sağ olsun Komünist Parti gelip bize burada bir arıtma kurmuştur. Onlara teşekkür ederiz' dedi.

Yine bölgeden bir vatandaş Komünist Parti'nin depremin ilk gününden beri bölge halkının yardımına koştuğunu belirtti, kurulan arıtmalar için teşekkür etti.

Bölgede Harbiye Karyer Mahallesi'nde, Gümüşgöze Mahallesi'nde, Dursunlu yüzme havuzunun yanında ve Çekmece Ahmet Atakan Parkı'nda bulunan muhtarlığının yakınında, TKP tarafından kurulmuş 4 arıtma sistemi bulunuyor.

haber merkezi

Bakmadan Geçme