HAMZA DAĞ'DAN MÜJDE

Dağlarından yağ, ovasından bal akan 'Çiçeğin Başkenti' Bayındır’da 2014 yılında inşaatına başlanan Ergenli Sulama Barajı, müteahhit...

Dağlarından yağ, ovasından bal akan 'Çiçeğin Başkenti' Bayındır'da 2014 yılında inşaatına başlanan Ergenli Sulama Barajı, müteahhit firmanın iflası ile durmuştu.

Ergenli Zeytin Festivaline katılan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ yapmış olduğu açılış konuşmasında Ergenli Barajı konusunda da çalıştıklarını ifade ederek, 'Bunun takibini sonuna kadar yapıyoruz. İzmir'de 30 ilçede ilk yapılacak baraj olarak bizim gündemimizde Ergenli Barajı vardır.' dedi.

Dağ, 'Baraj bittiğinde ise kıyısındaki Ergenli Mahallesi başta olmak üzere, Kızıloba, Dereköy, Hisarlık ve Sarıyurt mahalleleri büyük bir imkana kavuşacak. Bu arada bölgedeki bazı köylerin ulaşım sorunu da giderilmiş olacak. Çevredeki köyler ve Bayındır Ovası'ndaki araziler de şenlenecek. Sulanan ovadan bereket fışkıracak' dedi.

Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, 'Benim başkanlığımın birinci döneminde üzerinde önemle durduğum 5 projemden biri de Ergenli Barajımızdır. Evet, barajı belediye olarak biz yapacak değiliz tabii ki. Devletimiz işe başlamış ancak elde olmayan nedenlerle firma iflas etmiş ve iş durmuş. Ben Ankara'ya her gidişimde bu işin tamamlanması için bastırıyorum. Yani takipteyiz. İnşallah barajı bitirip halkımızın istifadesine sunacağız' dedi.

Samime SARAYKÖY

Bakmadan Geçme