Hakkari'de Ahilik konferansı düzenlendi

Hakkari Esnaf Odaları Birliği ve İl Ticaret Müdürlüğünce birleştirme edilen 36. Ahilik Haftası konferansı Vali Yardımcısı...

Hakkari Esnaf Odaları Birliği ve İl Ticaret Müdürlüğünce birleştirme edilen 36. Ahilik Haftası konferansı Vali Yardımcısı Berat Kasımoğlu Başkanlığında yapıldı.

36. Ahilik Haftası konferansı Ticaret ve Sanayi Odasında hürmet duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Burada mütekellim Hakkari Esnaf Odaları Birliği Başkan Vekili ve Hakkari Şoförler Odası Başkanı Abdi Arslan, 36. planlı Ahilik Haftası münasebetiyle müşterek arada olmanın mutluluğunu yaşadığını anlatım etti. Ahiliğin önemine yer vererek programı düzenleyenlere teşekkürname fail Vali Yardımcısı Mustafa Berat Kasımoğlu, 'Kültürümüzden, inancımızda hl şişman prensipleri barındıran Ahilik üzere ehemmiyetli müşterek mevzunun gine hatırlanması ve bugünkü gereksinimimize müteveccih şekilde gine değerlendirilmesi üzere ehemmiyetli müşterek görüşmede beraberce olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Yüz seneler öncesinde Anadolu'da içtimai doğruluk ve içtimai birliğin gelişim göstermesi düşüncesince savaş sağlayan Ahi Evran-ı Veli'nin önderliğinde gelişen Ahilik teşkilatı gine esnaflarımız edinmek üzere, camianın halis muhlis kesimine haktan ve direkt yana olmayı prensip edinmiştir. Dünyanın tek ülkesinde, tek medeniyetinde, esnaf ve sanatkarın bu derece güzel müşterek geleneğe, bu derece ehemmiyetli müşterek vazifeye ehil bulunduğu görülmemiştir. Böyle müşterek kültüre ve camiaya ehil olmak, hem geçmişimiz, hem bugünümüz bununla müşterek geleceğimiz hesabına müşterek kıvanma vesilesidir' dedi.

Yılın Ahisi yapı dalında Aynur Kanat, senenin kalfası Naziye Işık moda tasarım, senenin çırağı ise modelist Cennet Çiftçi seçildi. Ahilik ile ait belgeselinin izletildiği programda senenin ahisi, kalfası ve çırağı seçilenlere onurluk ve doküman sunma edildi.

Kaynak: IHA

Bakmadan Geçme