HACIHASAN’DA CAMİ TEMELİ TÖRENLE ATILDI

 Başar Uçar – Ödemiş&rsquoin ilçe merkezine uzak köylerinden biri olan Hacıhasan köyü camisine kavuşuyor. Bozdağ eteklerinde...

 Başar Uçar – Ödemiş'in ilçe merkezine uzak köylerinden biri olan Hacıhasan köyü camisine kavuşuyor. Bozdağ eteklerinde yer alan köyde muhtarlığın girişimleriyle projesi hazırlanan caminin temeli geçtiğimiz cuma günü protokolün katılımıyla atıldı.

Hacıhasan'daki törene Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Beydağ Kaymakamı Ali Cergibozan, Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, daire amirleri, müftülük personeli, muhtarlar ve köy halkı katıldı.

Duaların okunduğu, ikramların yapıldığı törende ilk harcın konulması öncesi kurban kesildi. Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Hacıhasan köyündeki cami inşaatına destek veren hayırsever vatandaşlara teşekkür ederek, Hacıhasan köyü sakinlerinin örnek bir dayanışma sergilediğini vurguladı.

Daha sonra Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek ve Beydağ Kaymakamı Ali Cergibozan köy çocuklarıyla birlikte cami inşaatının temeline ilk harcı koydular.

Hacıhasan köyü muhtarı Metin Uçar yaptığı açıklamada, 'Köyümüzde cami bulunmadığı için köy konağımız mescit olarak kullanılıyordu. Uzun zamandır köyümüze bir cami inşa edilmesini istiyorduk. Gerekli prosedürü yerine getirip, halkımızın da desteğini alarak cami inşaatı için ilk harcı törenle koyduk. Sayın Kaymakamlarımız da törene katılarak bizleri onurlandırdı, onların da desteğiyle kısa zamanda inşaatı tamamlamak istiyoruz.

Muhtarlığımızın girişimleriyle başlayan projemize göre camimiz üç katlı olacak. Cami görevlilerimizin de lojmanını içerecek şekilde tasarlanan camimizin çevresi de köyümüz için bir buluşma alanı haline gelecek. Hayırsever halkımızın katkılarının devamını diliyor, törene katılan Kaymakamlarımız Sayın Abdullah Dölek ve Sayın Ali Cergibozan ile Müftümüz Sayın Mustafa Bilgiç'e teşekkür ediyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun' dedi.

 

Bakmadan Geçme