Güneş kremi nasıl saklanmalı? İşte tüyolar…

Güneş kremlerinin etkinlik süresi maksimum 1 yıldır. Bu sebeple her sene güneş kremlerinin yenilenmesi gerektiği unutulmamalıdır....

Güneş kremlerinin etkinlik süresi maksimum 1 yıldır. Bu sebeple her sene güneş kremlerinin yenilenmesi gerektiği unutulmamalıdır.

GÜNEŞ KREMİ NASIL SAKLANIR?

Buzdolabına koymaktan kaçının: Buzdolabı içinde soğutulan güneş kremleri, kullanılacakları zaman buzdolabından çıkartılarak yüksek sıcaklığa maruz bırakılıp tekrar buzdolabına koyulurlar. Bu sıcaklık değişiklikleri de bozulmalara yol açacağından, güneş kremleri buzdolaplarında saklanmamalıdır.

Oda sıcaklığında saklayın: Direkt güneş ışığı almayan, aşırı sıcak veya çok soğuk olmayan, nem seviyesinin düşük olduğu bir ortamda saklanmanız önerilir. Güneş kremlerinin de diğer bir çok kozmetik ürünü gibi oda sıcaklığında, yani 18 ile 22 °C arasında saklanmaları gerekmektedir.

Çok sıcak ortamlardan kaçının: Sıcaklığın yüksek olması halinde güneş kremini oluşturan yağ ve su bileşenleri faz değişimleri ile birbirlerinden ayrılırlar. Bu hal güneş kremlerinin etkinliğini azaltacağı gibi bozulmalara da yol açabilir. Bu neden güneş kremlerinin hepsinden önce sıcaktan korunmaları gerekmektedir. Güneş altında park etmiş araçlar ve koyu renk çantalar gibi yerler güneş kremlerinin saklanması için uygun ortamlar değildir. Her ne kadar güneş altında kullanılıyor olsalar da güneş kremlerinin direkt güneş ışığı almalarından kaçınılmalıdır.

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme