GÜNEBAKAN’DAN DEMİR’E SERT YANIT

   &ldquoNİYE 3-0&rsquoLIK UŞAK MAĞLUBİYETİNDEN SONRA İSTİFA ETMEDİN?&rdquo   Ödemişspor&rsquoda istifa sonrası ilk kez konuşan Osman...

 

 'NİYE 3-0'LIK UŞAK MAĞLUBİYETİNDEN SONRA İSTİFA ETMEDİN?'

 

Ödemişspor'da istifa sonrası ilk kez konuşan Osman Demir'in iddialarına Ödemişli taraftar liderlerinden Mehmet Günebakan'dan yanıt geldi.

Demir'in istifayla ilgili açıklamasında Uğur Kavuk'u baskıyla takıma transfer ettirdiğini öne sürdüğü Günebakan kendisine çamur atıldığını belirterek, 'Ben Osman Demir'in tabiriyle emlakçı ve amigo Mehmet Günebakan olarak öncelikle süper ligde yıllarca kaptanlık yapmış bir sporcunun Ödemişe kazandırılmasına vesile olduğum için çok gururluyum.

Sezon başında Osman Demir, Uğur Kavuk adını duyduğunda, 'Gelmez ama gelirse tabi ki isterim' demiştir, bu ismi duyduğunda mutlu olmuştur, ama şimdi bakıldığında tek istemediğim transfer diyerek eleştirmektedir.  Bunun sebebi Uğur Kavuk isminin altında ezilmiş olmasıdır. Ona göre hocalık, idmandan 5 dakika önce, tesis görevlisinin motoruyla kendini evden aldırıp, idmana gelip, idman bitiminden hemen sonra, hiç kimseyle muhatap olmadan tekrar kendini eve bıraktırmaksa bir şey diyemeyiz. Ancak bize göre hocalık bu değildir. Hoca dediğin hem takımın ağabeyidir, hem babasıdır, hem takımın arkadaşıdır.

Bize göre hocalık, idmandan 2-3 saat önce odanda bulunup, futbolcuların sorunlarınla ilgilenmektir. Sakat futbolcularla ilgilenmektir. Form düşüklüğü yaşayan, moral bozukluğu yaşayan futbolcularla konuşarak onları maça hazırlamaktır, adapte etmektir. Bize göre hoca, yönetim ile futbolcu arasındaki bir bağdır. Hoca idmandan idmana, maçtan maça gidip gelmek değildir. Hocalık evdeki çocuğundan ayırt etmeyerek takımda 30 tane evladının olmasıdır. Osman Demir hoca iken bu söylediklerimi Uğur Kavuk yaptığı için, gerek futbolcular ile gerek yönetim ile Uğur Kavuk ilgilendiği için Osman Demir ezilmiştir. Uğur Kavuk ve kaptan Cafer tesislerde yaşanan bazı sıkıntılı durumlarda Osman Demir'e sahip çıkmıştır. Osman Demir o zaman bu futbolculara teşekkür ederken, takım üst üste galibiyetler aldığında bu futbolcular her şeyini bildikleri için blöf yaparak gönderttirmek istemiştir. Ancak yönetim gerçekleri gördüğü için Osman Demir buradan gitmiştir' dedi.

25 yıldır Ödemişspor'dan hiçbir menfaat beklemeden destek verdiklerini kaydeden Günebakan şöyle devam etti: 'Ben bu kulübün sadece taraftar lideri değilim. Bizler hiç bir menfaat beklemeden bu kulübün yıllardır derdini çilesini çeken insanlarız. Ne hocalar geldi ne hocalar gitti ama biz hala buradayız, takımımızın arkasındayız ve hep burada olacağız. Ben yaklaşık 15 yıldır gayrimenkul işiyle uğraşmaktayım. Şimdi size soruyorum, benim ne satmam lazım? Elma mı, armut mu, yoksa daire mi?

Uğur Kavuk kardeşimiz, Ödemişimizi sevdiği için, yıllarca futboldan kazandığı parayı Ödemişimize yatırım yapmak istemiştir ve kendine daire almıştır. Bu daireleri, Ödemişte 8 aylık kimse ev kiraya vermediği için ve düzgün eşyalı ev olmadığı için, sıfır eşya ile takımımızda ailelerini Ödemiş'e getirmek isteyen futbolcu kardeşlerine kiraya vererek onların ev sorunlarını çözmüştür. Şimdi size soruyorum, benim Uğur kardeşimize daire satmam, Uğur Kavuk'un Ödemiş'ten daire alması ve futbolcu kardeşlerine kiraya vermesi kadar doğal bir şey var mıdır? Bunların futbolla alakalandırılması çok saçmadır. Öyle ki Uğur kardeşimiz, yıllarca kazandığı emeğini Ödemiş'e yatırmıştır, biz bunun değerini dahi bilemiyoruz.

 

'OSMAN DEMİR, TAKIMI KAOSA SÜRÜKLEDİ!'

Buradan Osman Demir´e soruyorum; neden 1-1'lik Söke maçından sonra istifa etmedin? Neden 3-0'lık Uşak mağlubiyetinden sonra istifa etmedin de takım tam havaya girmişken istifa ediyorsun. Osman Demir kritik son 4 maç öncesi bu takımı büyük bir kaosun içine sürüklemiş ise de 1969 yılından beri türlü kategorilerde mücadele etmiş bu büyük camiayı kimse bir belirsizliğin içine çekemeyecektir. Osman Demir sadece kendini düşünmüştür, Ödemişspor'a ve tüm Ödemiş halkına ihanet etmiştir'

Ödemişlileri Ödemişspor'a sahip çıkmaya davet eden Günebakan şunları söyledi: 'Bakıyorum ki herkeste bir muhalefet olma havaları, herkeste bir eleştiri yapma isteği. Ben Ödemiş halkını anlamıyorum, takım iyi giderken yapılan bu eleştiriler takımımıza zarar vermekten başka bir şey yapmaz. Ben bu kadar karakterli futbolcu topluluğunu ilk kez bu sene bir arada görüyorum ve bu Ödemişimizin 3. Lige çıkma yolunda büyük bir şanstır. Burada Ödemiş halkından ricamız, eleştiriyi, dedikoduyu, muhalefeti bir kenara bırakarak ve hep beraber omuz omuza verip bu takımı şampiyon yapmaktır. Ben bu açıklamayı geçen hafta bize çamur atıldığında yapabilirdim fakat takımın motivasyonu bozulmasın diye pazar günkü maçın geçmesini bekledim. Çünkü bizler için önemli olan tek şey Lacivert Kırmızılı bayrağımızın en yüksek ve laik olduğu yerde dalgalanmasıdır'

Başar Uçar

Bakmadan Geçme