Gümrük Operasyonunda 53 Kilo Kaçak İnsan Saçı Ele Geçirildi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarında gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda, 1 milyon...

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarında gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda, 1 milyon 300 bin lira değerinde 53,1 kilogram kaçak insan saçına el koydu.

İRAN UYRUKLU YOLCU TAKİP EDİLDİ

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Gümrük Muhafaza ekipleri, kaçakçılığa yönelik risk analizi ve hedefleme çalışmaları sonucu iki önemli yakalamada bulundu. İstanbul Havalimanı'nda gerçekleştirilen ilk operasyonda, Tahran'dan gelen bir İran uyruklu yolcu şüpheli olarak değerlendirilerek takip altına alındı.

33 KİLOGRAM İNSAN SAÇI BULUNDU
Yolcu, uçaktan iniş yaptıktan sonra sürekli olarak izlendi ve Türkiye'ye giriş yaparken gümrük salonunda durduruldu. Valizi x-ray taramasında şüpheli yoğunluk gösterdiği için detaylı bir arama yapıldı ve 33 kilogram gerçek insan saçı bulundu.

İKİNCİ OPERASYON SABİHA GÖKÇEN'DE
Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gerçekleştirilen ikinci operasyonda, Tiflis üzerinden gelen bir Ukrayna uyruklu yolcu şüpheli olarak değerlendirilerek takip edildi. Yolcu, gümrük salonundan çıkmak üzereyken durduruldu ve valizlerine yapılan x-ray taramasında şüpheli yoğunluk tespit edildi. Detaylı kontroller sonucunda 20 kilo 100 gram gerçek insan saçı ele geçirildi.


SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Bu iki operasyon sonucunda toplamda 53 kilo 100 gram saça el konulurken, ticari faaliyetlere konu olan saçın piyasa değerinin 1 milyon 300 bin lira olduğu belirlendi. Gaziosmanpaşa ve İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılıkları olaylarla ilgili soruşturma başlattı.

Bakmadan Geçme