Grevdeki işçilere baklavalı destek

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, beraberindekilerle 11 gündür grevde olan Süperpak Ambalaj Sanayi ve Ticaret...

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, beraberindekilerle 11 gündür grevde olan Süperpak Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. işçilerin ziyaret edip baklava ikram etti. Olgun, işveren yetkilileri ile de görüştükten sonra yaptığı açıklamada toplu iş sözleşmesi görüşmelerine yarın yeniden başlanacağını söyledi.

Görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada Olgun, toplu sözleşme görüşmelerinin yeniden başlayacağını belirterek, 'Süperpak, ilçemizin en köklü fabrikası. 1987'den bu yana Torbalı'da faaliyet gösteriyor. İnşallah işçi kardeşlerimiz yeniden üretim sahasına dönecek, çarklar işleyecek. İş olacak, aş olacak, ülke ekonomisine katkı olacak' dedi.

Selüloz-İş Süperpak Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. Baştemsilcisi İsmail Güderoğlu da, 'Fabrikanın brüt ücret uygulamasındaki ısrarı, görüşmelerimizi tıkadı. 475 liralık net zam önerisini işçilerin talebi doğrultusunda belirledik. Toplamda yüzde 28'lik bir zam talebimiz var. Ülkenin ekonomik durumunu ve fabrikanın sipariş azlığını dile getirerek bizim iki yıl daha aynı maaşla çalışmamızı istediler. Biz de grev kararı aldık. Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun'un ziyareti bizi çok mutlu etti. İşveren ile de görüştü. Görüşmelerin tekrar başlayacak olması sevindirici. Hakkımızı alıp bir an önce üretim alanına dönmek istiyoruz' diye konuştu.

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme