Google, 60'dan fazla yapay zeka modelini kullanıma açtı!

Google, makine öğrenimi topluluğu için önemli bir gelişme olan Vertex AI’ı duyurdu. Şirketin yaptığı açıklamaya göre,...

Google, makine öğrenimi topluluğu için önemli bir gelişme olan Vertex AI'ı duyurdu. Şirketin yaptığı açıklamaya göre, Vertex AI, 60'dan fazla yapay zeka modelini kapsayan üretken yapay zeka desteğini genel kullanıma sundu. Bu da Google'ın modellerini denemek isteyen herkes, büyük şirketlerden bireysel kullanıcılara kadar herkesin erişebileceği anlamına geliyor.

Vertex AI, dil öğrenimi modelleri olarak PaLM 2, Imagen ve Codey gibi modellerden faydalanıyor. Bu üretken yapay zeka platformu, ChatGPT gibi sohbet botu olarak kullanılabiliyor. Ayrıca şirketler, kendi hizmetlerine üretken yapay zeka yeteneklerini entegre edebiliyor.

Google'ın açıklamasına göre, Vertex AI ile 60'dan fazla yapay zeka modeli hizmete sunuldu. Model Garden adı verilen bir araç olan Vertex AI, Generative AI Studio ile farklı sistemlere uyarlanabiliyor. Bu araçlar arasında çeviri, fotoğraf/video oluşturma, kod tamamlama ve sohbet botu oluşturma gibi önemli yapay zeka araçları bulunuyor.

Google'ın dil modelini kullanan büyük platformlardan biri olan Canva, Vertex AI'ın çeviri hizmetini sistemine entegre ederek İngilizce konuşmayan kullanıcılara daha iyi hizmet vermeyi hedefliyor. Ayrıca Canva, kısa videoları PaLM modeliyle daha uzun ve yaratıcı hale getirmeyi planlıyor.

Yapay zeka, hayatın her alanında giderek daha yaygın hale geldikçe sektördeki rekabet de artıyor. Google, Vertex AI ile daha fazla şirketin kendi dil modellerini kullanmasını hedefliyor.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme