Gölcük ve Bozdağ beyaza büründü

Küçük Menderes Gazetesi ve TV9 İzmir ekibi olarak dün Gölcük Mahallesi ile Bozdağ Mahallesi’ni ziyaret ettik....

Küçük Menderes Gazetesi ve TV9 İzmir ekibi olarak dün Gölcük Mahallesi ile Bozdağ Mahallesi'ni ziyaret ettik. Perşembe günü başlayan yoğun kar yağışı ile beraber karla kaplanan mahalleler, müthiş manzaralara sahne oluyor. Ödemiş Belediyesi personeli ise yoğun kar yağışında vatandaşların yolda kalmaması, herhangi bir kazaya uğramaması adına çalışmalarını sürdürüyor.

Personelden birinin gazetemize yaptığı açıklama ise şu şekilde: 'Perşembe gününden bu yana başlayan kar yağışı, hızla devam etmekte. Ödemiş Belediyesi Karla Mücadele Ekibi olarak dün (perşembe) akşamdan beri Gölcük ve Bozdağ yolunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ekip arkadaşlarımız, dün akşam yol tuzlama çalışmalarını gerçekleştirdi. Biz de yol açma çalışmaları için buradayız. Kar yağışı durana kadar vatandaşlarımızın güvenliği adına mücadelemizi sürdüreceğiz.'

Öte yandan Gölcük Mahallesi'nde Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre, gün içinde termometreler 6 dereceyi gösterirken güneşin batışının ardından sıcaklıkların -5 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Bozdağ Mahallesi'nde ise gün içinde termometrelerin 1 dereceyi göstereceği akşam saatlerinde ise sıcaklığın -11 dereceye kadar düşeceği de öğrenildi.

Toka, uyarılarda bulundu

Ekip olarak aracımızla Gölcük yolundan yaylalara ulaştık ve çekimlerimizin ardından Bozdağ yolundan Ödemiş merkeze indik. Aracımızı kullanan ve aynı zamanda TV9 İzmir'in de kameramanlığını üstlenen Osman Toka, Ödemişli vatandaşlara ve dışarıdan gelecek misafirlerimize uyarılarda bulundu: 'Yollar, belediye tarafından her ne kadar temizlense de yavaş gitmekte fayda var. Özellikle Bozdağ yolunda yoğun sis ve yer yer gizli buzlanmalara vatandaşlarımız kesinlikle dikkat etmeli. Vatandaşlarımız, ani fren ve ani gaza yüklenmemeli.

Öte yandan aracın lastikleri kontrol edilmeli, mümkünse kar lastiği kullanılmalı ya da zincir takılmalı. Bununla beraber yollar, harika manzaralara sahne oluyor. Vatandaşlarımız, manzaraların güzelliğine dalarak direksiyon hakimiyetini kaybedebilir. Can güvenliği için pür dikkat yola odaklanmak da çok önemli.'

En güzel manzaralar TV9 İzmir'de

Hafta sonu çalışıyorsanız, karlı yolda araç kullanmaktan korkuyorsanız, aracınız yoksa ya da uzaktaysanız koltuğunuza yaslanmanız yeterli. Gölcük ve Bozdağ'ın en güzel görüntüleri TV9 İzmir Youtube kanalında. Eğer kanalı hala takip etmediyseniz Youtube üzerinden TV9 İzmir yazarak takip edebilir, güncel haberleri anında takip edebilmek adına bildirimlerinizin sesini açabilirsiniz.

Ece Köseoğlu

Bakmadan Geçme