Gol yemeyi unuttu

Süper Amatör Lig Güney Grubu’nda dörtte dört yaparak en formda ekip olduğunu gösteren Ödemişspor, son haftalardaki...

Süper Amatör Lig Güney Grubu'nda dörtte dört yaparak en formda ekip olduğunu gösteren Ödemişspor, son haftalardaki sağlam savunma performansıyla parmak ısırtıyor. Söz konusu galibiyet serisinde kalesinde sadece tek bir gol gören Efe, son üç karşılaşmada ise rakiplere karşı adeta duvar ördü ve onlara gol izni vermedi.

352 dakikalık seri

Ligde son golünü 12 Ocak tarihinde Bayındırspor ile yaptığı derbi maçın 8. dakikasında yiyen kırmızı lacivertliler, o andan itibaren rakip forvetlere göz açtırmadı. Tam 352 dakikadır topu ağlarında görmeyen Ödemişspor, bu süreçte sahasında Selçuk Çamlıkspor'u 3-0, deplasmanda Güzelbahçe Belediyespor ile yine sahasında Halilbeylispor'u ise 2-0'lık sonuçlarla geçmeyi bildi.

Tüm sezona denk üç hafta

Daha önceki 12 mücadelenin sadece üçünde gol yemeyen Ödemişspor, aynı başarıyı son üç müsabakada yakalayarak dikkat çekti. Sezonun ilk haftasında Torbalı Çaybaşıspor'u 1-0, üçüncü haftasında ise Selçuk Çamlıkspor'u 2-0 mağlup eden Efe, bu başarıyı 10. haftada yine deplasmanda Özçamdibispor önünde de yaşamıştı. İç sahada oynadığı ilk altı maçın tamamında topu ağlarından çıkaran kırmızı lacivertli ekip, son iki iç saha maçında ise rakip fileleri toplam beş kez havalandırırken hiç gol yemedi.

Lidere üç gol fark

Bu başarılı formuyla bir dönem eksilerde olan averajını da +7'ye çıkarmayı sağlayan Ödemişspor, aynı zamanda ligin en az gol yiyen takımlarından birisi haline geldi. 16 maçta 15 gol yiyen kırmızı lacivertliler, maç başına bir gol ortalamasının da altına düştü. Süper Amatör Lig Güney Grubu'nun en sağlam dördüncü savunmasına sahip olan Efe; 12 gol yiyen Alaçatıspor, 13 gol yiyen Bayındırspor ve 14 gol yiyen Balçova Belediye Termalspor'un ardından gelirken bir puan ve bir basamak altındaki Çeşme Belediyespor'dan yine bir gol eksik yedi. Lider Halilbeylispor'a ise bu konuda üç gollük fark attı.

Birer golle sıralandılar

Grupta ikinci Alaçatıspor'dan altıncı Çeşme Belediyespor'a kadar beş takımın gol yeme konusunda birer fark ile dizilmesi dikkat çekerken bunlardan Alaçatıspor ile Bayındırspor ve Balçova Belediye Termalspor, Ödemişspor ile Çeşme Belediyespor ise birbirlerinin arkasında birer puan ile sıralanıyorlar.

Şazenuş Keskin

Bakmadan Geçme