Gizemli 8 radyo sinyali keşfedildi

Toronto Üniversitesi öğrencisi Peter Ma liderliğindeki uzmanlar,  herhangi bir dünya dışı faaliyetten yoksun olduğu düşünülen bir...

Toronto Üniversitesi öğrencisi Peter Ma liderliğindeki uzmanlar,  herhangi bir dünya dışı faaliyetten yoksun olduğu düşünülen bir uzay alanındaki 820 yıldıza bakmak için geliştirdikleri yapay zeka algoritmasını kullandıktan sonra 8 radyo sinyali tespit etti.

Ma, belirlenemeyen sinyallerin, önceki incelemelerde gözden kaçtığını söyledi.  Ma, bunun sebepleri ise gözlemlerin çoğunda çok fazla parazit olması olduğunu ifade ederek, 'Uzaydaki heyecan verici radyo sinyallerini Dünya'dan gelen ilginç olmayan radyo sinyallerinden ayırt etmemiz gerekiyor.' dedi.

Gökbilimcilerle birlikte Ma, Dünya'daki bütün gürültü kirliliğinden uzaylı sinyallerini daha sağlıklı bir şekilde seçebilen yeni bir makine algoritması geliştirdi.

Bu algoritma, insanların belirli bilgileri elde etme biçimini taklit eden ve sürücüsüz otomobillerde önemli bir teknoloji olan bir tür yapay zeka olan derin öğrenmeyi kullanmayı içeriyor.

Araştırmacılar bilgisayardan klasik bir algoritma aldılar ve uzaylı sinyalleri ile insan kaynaklı olanları ayırt etmeyi öğretmek için makine öğrenimini kullandı.

Bu algoritma önceleri Batı Virginia'daki Robert C. Byrd Green Bank Teleskobu tarafından belirlenen onlarca  yıldızdan gelen radyo verilerini taradığında hiçbir şey bulamamıştı. Şimdi oradan gelen sekiz  farklı radyo sinyali keşfetti.

Haber Merkezi

 

 

 

Bakmadan Geçme