GIDA MADDELERİ ODASI’NDA ÇEKİŞMELİ YARIŞ

 Sami Görgen 13 oy farkla 5. kez başkanlığa seçildi  Kerem Karamanlıoğlu – Ödemiş Bilumum Gıda Maddeleriyle...

 Sami Görgen 13 oy farkla 5. kez başkanlığa seçildi

 Kerem Karamanlıoğlu – Ödemiş Bilumum Gıda Maddeleriyle Uğraşanlar Odası'nın dün yapılan kongresinde mevcut başkan Sami Görgen 13 oy farkla sandıktan çıkarak güven tazeledi.

Görgen, 2010 yılında olduğu gibi başkanlık için yine Fatih Kök ile yarışırken, Görgen 700 oy, Kök de 687 oy aldı.

Sabah saat 10.00'da Ödemiş Belediyesi Yeni Düğün ve Kongre Merkezi'nde başlayan Bilumum Gıda Maddeleri ile Uğraşanlar Esnaf Odası kongresine CHP İzmir Milletvekili İzmir Esnaf ve Sanatkrlar Odaları Birliği Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları, belediye meclis üyeleri ve oda üyeleri katıldı.

İlk konuşmayı yapan CHP İzmir Milletvekili İzmir Esnaf ve Sanatkrlar Odaları Birliği Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam, Türkiye'de küçük esnafın desteklenmesi gerektiğini belirtti.

KONGREYE YOĞUN KATILIM

Susam, 'Türkiye dünyada iki kıtanın birleştirici köprüsü olan verimli topraklara sahip bir ülkedir. Enerjisi, suyu, tarımı, toprağı önemli olan ülkemiz gelişen dünya konjektürünün karşısında ancak gıda ve üretim ile durması gerekmektedir. Bugün büyük dünya şirketleri Türkiye'deki pazarı üzerlerine çekmek için istiyorlar. Türkiye'de AVM'ler kurarak esnafımızın, üreticimizin, havyacımızın, çiftçimizin, her tür gıda ile uğraşan küçük esnafımızın payından pay almaya çalışıyorlar. Köylünün ektiği ürün o ürünü işleye sanayicimiz, o ürünü rafında satan esnafımız desteklenmelidir. Bunlar olmazsa Türkiye olmaz. Konya ovası kadar tarım arazisi olan ülke Hollanda'nın 2013 tarım ihracatı 80 Milyar dolar iken bizim ülkemizin 2013 tarım ihracatı 12 milyar dolardır. Bu acı tablonun düzeltilmesi için ülkemizin çiftçisine, esnafına destek verilmesi ve bunun üzerinden politikalar yapılması gerekmektedir' dedi.

Daha sonra konuşan adaylardan Fatih Kök, 'Pazarcı esnafımızın, fırıncı esnafımızın ve tüm esnaflarımızın yanında olacak bir yönetim anlayışı ile sizlerden yetki istiyorum. Geleneklerimize sahip çıkarak, projeci, çağa ayak uydurmuş, temiz, düzgün, oda çalışanları ile yönetimin daha modernize çalışıcı bir yönetim kurmak istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk nasıl bu ülkeyi gençlere emanet etti ise siz de odamızı biz gençlere emanet edin. 4 yılda bir değil, her an sizin yanınız da olacak bir yönetim anlayışı ile geliyoruz' dedi.

Yeniden aday olan mevcut başkan Sami Görgen, konuşma yapmazken yönetim kurulu listesindeki Özay Kaptan bir konuşma yaptı. Kaptan, 'Hiçbir zaman ayrıştırıcı bir anlayış ile durmadık. Her esnafımızın yanında aynı eşitlikte olarak esnafımızın sorunlarına çözüm aradık. Oda olarak esnaf gruplarımıza yönelik çalışmalar yaparak onları sorun ve sıkıntılarını onlardan dinledik. Gerekli mercilerle diyalog halinde olarak sorunların giderilmesi için çaba gösterdik. Seçimlerimizin odamıza esnaflarımıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz' dedi.

Daha sonra başkan Sami Görgen Ödemiş Engelsiz Yarınlar Derneği adına Dernek Başkanı Serpil Aksoy Baştürk'e bağış çeki verdi.

Baştürk, odaya bağışlarından dolayı teşekkür ederek başkan Sami Görgen'e ve diğer aday Fatih Kök'e başarılar diledi. Daha sonra mevcut başkan ve aday Sami Görgen diğer aday Fatih Kök birlikte fotoğraf çektirdi.

GÖRGEN 5. KEZ SEÇİLDİ

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından seçimlere geçildi. Kongrede 1395 üye oy kullanıldı. Kıran kırana geçen seçimde 700 oy ile başkan Sami Görgen yeni dönem için tekrar seçilirken, Fatih Kök de 687 oy aldı. 8 oy da geçersiz sayıldı. 5. kez bu göreve seçilen başkan Sami Görgen'in yönetim kurulu Özay Kaptan, Abdullah Aynalı, Mehmet Dumanlı, Okday En, Hüseyin Ali Dağ, Hikmet Çakıcı, Murat Özveri, Birol Sel, Volkan, Saygın, Rıza Kırtepe isimlerinden oluşurken Denetim Kurulu'nda ise Rıdvan Güngör, İlyas Yaşan ve Recep Yılmaz yer alıyor.

Bakmadan Geçme