GENÇLER YÖNETİCİLİK İSTİYOR

 ÖDEMİŞ GENÇLİK MECLİSİ, GENÇLERİN BELEDİYE MECLİSİNDE YER ALMASI İÇİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI İLE GÖRÜŞECEK Kerem Karamanlıoğlu...

 ÖDEMİŞ GENÇLİK MECLİSİ, GENÇLERİN BELEDİYE MECLİSİNDE YER ALMASI İÇİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI İLE GÖRÜŞECEK

Kerem Karamanlıoğlu – Ödemiş Kent Konseyi Gençlik Meclisi olağan düzenledikleri aylık toplantılarından olan Ocak ayı toplantısını geçtiğimiz akşam Kent Konseyi toplantı salonunda yaptı.

Gençlik meclisi başkanı Kemal Sarısu yönetim kurulu üyeleri ve üyelerin katıldığı toplantının ana gündem maddesi yaklaşan 30 Mart mali idareler seçimleri oldu.

Ulusal Gençlik Parlamentosu tarafından Türkiye genelinde başlatılan 'Genç Dostu Adaylar Genç Dostu Kentler Neredesin' adlı kampanyayı Ödemiş'te de uygulamak isteyen gençler Ödemiş Belediye başkanlığı için siyasi partilerin belirlediği belediye başkan adayları ile görüşmeler yapacak.

Geçtiğimiz 27 Ekim 2013 tarihinde Ulusal gençlik Parlamentosunun yaz okulunda aldığı bu kararı Ödemiş Gençlik Meclisine temsilen katılan Feyzi Gençpınar yapılan toplantıda Ulusal gençlik parlamentosunda alınan kararları video eşliğinde Ödemiş Gençlik meclisine sundu.

Değerlendirmelerde bulunan gençlik meclisi arasında oluşturacağı 5 kişilik heyet ile belediye başkan adaylarından randevular talep ederek temaslarda bulunacaklar.

Şuan için resmi açıklamaları yapılan CHP Belediye Başkan Adayı Bekir Keskin, AKP belediye başkan adayı Mahmut Badem ve MHP belediye başkan adayı Mehmet Yılmazer ile görüşerek 'Genç Dostu Adaylar Genç Dostu Kentler Neredesin' projelerini anlatarak Ödemiş belediye meclisinde gençlerinde yer verilmesini isteyecekler.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Gençlik Meclisi Başkanı Kemal Sarısu, 'Ulusal Gençlik Parlamentosunda alınan karar tüm Türkiye'de gençlik meclisleri bu konuda harekete geçti. Bizde Ödemiş'te ocak ayı toplantısında bu konuyu görüştük. Ödemiş'te belediye başkan adayları belli oldu. 3 siyasi partimizin adaylarını aramızdan oluşturduğumuz 5 kişilik genç heyetimiz ile ziyaret edeceğiz. Ziyaretimizin amacı 'Genç Dostu Adaylar Genç Dostu Kentler Neredesin' projemizi başkan adaylarına anlatarak listelerindeki gençlerden önümüzdeki dönem için belediye meclisinde üye olarak görmek istediğimizi ifade edeceğiz. 21. yüzyılı yaşadığımız teknoloji çağı dediğimiz bu çağda gençlerimizin de kentlerin yönetiminde söz sahibi olmalarını istiyoruz. Eminiz ki her aday bu girişimimize olumlu yaklaşacaktır. Önümüzdeki dönem Ödemiş'in yönetiminde siyasi parti ayırımı yapmaksızın belediye meclisin de genç arkadaşlar da yer alacaktır' dedi.    

Bakmadan Geçme