Genç gazeteciler ile ustalar buluştu

Efes Selçuk Belediyesi ev sahipliğinde yapılan etkinlikte Seferi Keçi ve Seferihisar Gazeteciler Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen Genç...

Efes Selçuk Belediyesi ev sahipliğinde yapılan etkinlikte Seferi Keçi ve Seferihisar Gazeteciler Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen Genç Gazeteciler için Tarım Gazeteciliği Buluşması'nın ilk günü açılış konuşmaları ile başladı.

Genç Gazeteciler için Tarım Gazeteciliği Buluşması Çalışma Koordinatörü Eral Aytemiz yaptığı konuşmada genç gazeteciler tarafından branşlaşmanın ve tarım gazeteciliğinin önemin kavranması adına Efes Tarlası Yaşam Köyü'nde bir araya geldiklerini ifade ederek; 'Gazeteciliğin temelinde yatan vatandaşın yararına hizmet amacı doğrultusunda ilk adımın ülkedeki tarım politikalarının gazeteci gözüyle izlenmesi ve bu doğrultuda haberlerin takip edilmesi olduğuna inanmaktayız. Çünkü tarımın geleceği insanların geleceğini belirleyecek' dedi.

Etkinlikte bir açılış konuşması yapan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel organize edilen etkinliğin Efes Tarlası Yaşam Köyü'nün kuruluş felsefesiyle örtüştüğünün vurgusunu yaparak; 'Burada çok usta tarım yazarları var, tarım gazetecileri var. Görüyorum ki gözleri de pırıl pırıl ve 'Bir an önce kalemi elimize alalım bizler de bir şeyler yapalım ve kamusal bir iş olan tarım gazeteciliğine bir adım da biz atalım'  diyen çok da güzel bir kitle var. Biz çok mutluyuz sizi burada ağırlamaktan çünkü buranın felsefesine çok uygun bir eğitim olacak. Şunu tavsiye eder ve şunu temenni ederim sizler için; geleceğe ne bırakacağız kaygısını bilerek; odağı emek, odağı canlı, odağı tarım, odağı toprak olan ve bundan sonra gelişecek olan aile tarımını destekleyecek haberler yapmanız en büyük temennim olabilir' dedi.

Gazetecilikte branşlaşmanın önemi ve getirilerinden söz eden Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım; 'Bir alana yoğunlaşıyorsunuz. Ben Türkiye'de siyaseti de diğer konuları da takip ediyorum ama her şeye tarım gözüyle bakıyorum' ifadesinde bulundu.

Gazeteciliğin tüm dallarında olduğu gibi tarım gazeteciliğinde de haber kaynakları ile ilişkilerin önemli olduğunu belirten Ali Ekber Yıldırım; mesela kimse eleştiri almak istemiyor. Herkes onun pohpohlanmasını istiyor. Ben Tarım Bakanlarıyla genelde bakanken pekiyi anlaşamazdım. Ama bakanlığı bitirdikten sonra bakanlık görevi bitince en yakın dostlarım oldular' diye belirtti.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme