Gebe düveler ihaleyle satıldı

Balabanlı'da bulunan İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Çiftliği'nde hareketli saatler yaşandı. Yurdun birçok yerinden gelen...

Balabanlı'da bulunan İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Çiftliği'nde hareketli saatler yaşandı. Yurdun birçok yerinden gelen 200 üye, satışa çıkarılan 7-9 aylık gebe düvelerin ihalesine katıldılar. 30 birlik üyesi, birbirinden güzel 68 gebe düvenin sahibi oldular. 9300 ila 12000 lira arasında satılan düveler, görülmeye değerdi. Satılmak istenen düveler, tek olarak özel turnikenin içine alınarak anonsla taban fiyatı ilan edildi ve daha sonra da açık arttırma başladı.

Birlik ve Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa, 'İhaleye katılıp da parasını ödemeyen yani cayan üyelerimizden 3000 lira ceza alınır. Bugüne kadar az gebeliği olanlar satışa çıkarılıyordu. Şimdi 2-3 ayda bir sık sık satış yapılarak 7-8-9 aylık gebe düveleri satıyoruz. Burada amacımız, üreticimize damızlık düveleri satarak onların daha kaliteli hayvan sahibi olmalarını sağlamaktır' dedi.

Beş saat devam eden ihale sonunda 12 bin lira ile Elmas adındaki 8 aylık gebe düve, en yüksek değerle satılan düve oldu.

Haber: Turgay KONURALP

Bakmadan Geçme