Gazetemizin haberi ses getirdi

Önceki gün gazetemizin manşetinde 'Yazıklar Olsun!' başlığı ile yayınlanan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir temizlik...

Önceki gün gazetemizin manşetinde 'Yazıklar Olsun!' başlığı ile yayınlanan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir temizlik aracının Üç Eylül Mahallesi'nde sokağa döktüğü atıkların fotoğraflarının yer aldığı haber, önceki akşam Ödemiş Belediyesi'nin gerçekleştirdiği Meclis Toplantısı'na damgasını vurdu.

MHP'li Belediye Meclis Üyesi Derya Coşkun'un toplantının gündemine getirdiği haberle ilgili konuyu Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem de çarpıcı açıklamalar yaparken CHP'li Ödemiş Belediye Meclisi üyelerinin de büyük bir duyarlılık göstererek konuyu gerekirse görüntülerle birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ileteceklerini dile getirmeleri takdirle karşılandı.

Belediye Meclis Üyesi Derya Coşkun, dilek ve temenniler bölümünde söz alarak yaptığı konuşmasında, 'Küçük Menderes Gazetesi'nde yer alan bir haber üzerine söz almaktayım. Üç Eylül Mahallesi Bağlar Sokak'ta İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan ve üzerinde 'Tertemİzmir' yazan kamyon, içerisindeki çöpü yol kenarına dökmek suretiyle bir çevre skandalına imza atmıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kamyonları tarafından çöplük zannedilen bu mahalle, Ödemişlilerin yaşadığı bir mahalledir. Vatandaşlar olarak bizim bile en asli görevimiz, şehrimizi temiz tutmak iken Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı bu fiilin herhalde bir izahatı da yoktur.

'Vatandaşımızın sağlığı hiçe sayılmaktadır'

Küçük Menderes Gazetesi'nde 'Yazıklar Olsun!' başlığıyla çıkan haber de göstermektedir ki İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş'ten aldığının onda birini Ödemiş'e vermediği gibi üstüne üstlük sokaklarımızı kirletmekte, vatandaşlarımızın sağlığı ise hiçe saymaktadır. Bu nasıl bir belediyecilik anlayışıdır? Bu nasıl bir çevrecilik kültürüdür? Çevreci dostlarımızın en ufak bir sıkıntıda 'Çevreciyiz' diye ortaya atılıp konu Ödemiş'in sokakları olduğunda, ucu da Büyükşehir Belediyesi'ne dayandığında sustuklarını ve ilgilenmediklerini görmek, bizi daha da üzmüş ve yaralamıştır.

'Alsancak'ta yapabiliyor musunuz?'

Üç Eylül Mahallesi sakinleri, bu tabloyu asla hak etmemektedir. Ulus Meydanı, Lozan Meydanı, Süleyman Demirel Mahallesi, Zafer Mahallesi neyse Üç Eylül Mahallesi Bağlar Sokak da bizim için aynı değerdedir. Burada yetkililere sesleniyoruz. Bu rezaletin bir daha yaşanmaması için tedbirinizi alınız. Aksi takdirde Ödemişli, kendisine yapılan bu saygısızlığı asla affetmeyecektir. Sözlerime son verirken aklımıza gelen şu soruyu da sormadan geçemeyeceğim: Üç Eylül Mahallesi'nde yaptığınız bu uygulamayı Alsancak'ta, Konak'ta, Güzelbahçe'de, Buca'da yapabiliyor musunuz? Bu sorumsuzluğun Milliyetçi Hareket Partisi olarak sonuna kadar takipçisi olacağız' dedi.

'Çöp döken vatandaşlara da ceza yazıyoruz'

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, 'Aynı şekilde buraya çöp döken vatandaşlara da biz ceza yazıyoruz. Bir tanesinin çıkıp bu konuyla ilgili, 'Bu, çöp değil. Buraya bırakılan su.' demesi de hayret verici bir şey. Biz, burada gördüğünüz görüntüye bir şey mi ilave ediyoruz? Hayır, kimse aklımızla alay etmesin, kimse Ödemişli ile asla alay etmesin. Biz, vatandaşın döktüğü çöpe ceza yazıyoruz. Nasıl sokaktaki çukurlar kapatılmıyorsa bu da aynı şey. Birisi de sosyal medyada 'Bu kadar çöpü bu araba almaz' diyor. Tüm kayıtları da inceleyeceğiz. Ne olursa olsun vatandaşımız bunu hak etmiyor' ifadelerini kullandı.

Konu, Büyükşehir'e taşınacak

Konuyla ilgili söz alarak konuşan CHP'li Ödemiş Belediye Meclisi Üyesi Mustafa Güldürür, 'Bunun savunulacak tarafı yok. Ben de gazete gördüm. Bu konuyla da ilgileniyoruz. Niye yaptığının hesabı da sorulacaktır. Benim aklıma başka başka şeyler geliyor. Bu, Büyükşehir'in adamı olamaz' şeklinde konuştu. CHP'li Belediye Meclis Üyesi Ali Demirel de, 'Ödemiş'e yapılan bir haksızlık bu. Görüntüleri verin, biz de İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne verelim.'dedi.

Haber: Turgay KONURALP

Bakmadan Geçme