Gazeteci İzel Sezer ve Doğan Ergün'e hapis cezası

İleri Haber eski Genel Yayın Yönetmeni Doğan Ergün ve dönemin Sorumlu Müdürü olan mevcut Genel Yayın...

İleri Haber eski Genel Yayın Yönetmeni Doğan Ergün ve dönemin Sorumlu Müdürü olan mevcut Genel Yayın Yönetmeni İzel Sezer hakkında AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal'ın şikayeti üzerine açılan davanın karar duruşması görüldü.

İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, İnal'ın rüşvet pazarlığı yaptığı iddialarını içeren tweetlerin haberiyle ilgili açılan davanın kararları açıklandı.

Karar duruşmasında, Sezer ve Ergün'e ayrı ayrı 1 yıl 8 ay hapis cezası ve 120 TL para cezası verildi.

Başlangıçta, Ergün ve Sezer hakkında 3 ayrı suçlamadan dolayı toplamda 11 yıl 4 aya kadar hapis cezası istenmişti.

Gazeteci Doğan Ergün ve İzel Sezer, Erdoğan'ın eski avukatı İnal tarafından açılan davada 'alenen hakaret', 'kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaların kaydedilmesi suretiyle elde edilen verilerin basın ve yayın yoluyla hukuka aykırı olarak ifşa edilmesi' ve 'iftira' suçlamalarıyla karşı karşıya kalmıştı. İddianamede, söz konusu haberlerin İnal'ın 'şeref, haysiyet ve namusu' ile 'toplum içindeki itibarını' zedelediği ileri sürülmüştü.

Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan tarafından birlikte kaleme alınan 'Cendere' adlı kitapta, Erdoğan'ın eski avukatının rüşvet pazarlığı yaptığı iddiaları yer almaktaydı. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık da bu konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından dönemin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e 'Gereğini yapacak mısınız?' sorusunu sormuştu.

Ayrıca, Ergün ve Sezer'in Türk Ceza Kanunu'nun 133 3-2. Cümle, 125 1, 125 4, 267 1, 43/1 ve 53. maddeleri uyarınca 3 yıl 3 ay 15 günden 11 yıl 4 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep edilmişti.

Hapis cezası kararının ardından adliye önünde açıklama yapan İzel Sezer, bu davadan siyasi, hukuki bir karar çıkmadığını ifade etti. Aynı şekilde avukat Özgür Urfa da adliyede yaptığı açıklamada adaletin olmadığını ve kararların siyasi saiklerle verildiğini belirtti. Ayrıca, hukuki sürecin henüz tamamlanmadığını ve istinaf mahkemesine itiraz edeceklerini ve ardından Yargıtay aşamasına taşıyacaklarını ifade etti.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme