Gazeteci Sinan Aygül’e saldırı gerçekleşti

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yerel gazeteci Sinan Aygül, Tatvan Belediyesi çalışanı Y.B.’nin kaldırımda kendisine yönelik uyguladığı yumruklu...

Bitlis'in Tatvan ilçesinde yerel gazeteci Sinan Aygül, Tatvan Belediyesi çalışanı Y.B.'nin kaldırımda kendisine yönelik uyguladığı yumruklu saldırıya maruz kaldı. Saldırganı durdurmaya çalışan vatandaşlar, polis memuru EK tarafından silah ile tehdit edilerek engellendi. Bölgede yer alan iş yerlerinden birinin güvenlik kamerası olayı an ve an kaydetti.

Valilik tarafından yapılan açıklamada polis memuru ve belediye çalışanının açığa alındığı ve adli ve idari soruşturmanın başlatıldığı belirtildi. Olayda yaralanan Gazeteci Sinan Aygün'ün tedavisi sürüyor.

Saldırıya uğrayan Sinan Aygül hakkında gerçekleşen yazılı açıklama ise şöyle:

Bugün saat 15.15 sıralarında Tatvan ilçemizin Kültür Mahallesi Şeyhmuz Zırhlı Sokakta kavga ihbarı alınmıştır. Alınan ihbarın incelenmesi neticesinde; Tatvan'da gazetecilik yapan Sinan Aygül'ün darp edilmesiyle sonuçlanan olaya karışan Tatvan Belediyesi çalışanı Y.B. isimli şahıs ile olayın önlenmesinde kusurlu olduğu değerlendirilen, polislik mesleğiyle bağdaşmayacak davranışlarda bulunan polis memuru E.K. hakkında derhal adli ve idari soruşturma başlatılarak polis memuru E.K. görevden uzaklaştırılmıştır. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma titizlikle yürütülmektedir.

Bitlis'in Tatvan ilçesinin belediye başkanı olan Mehmet Emin Geylani ise,sosyal medya üzerinden olay ile hiçbir ilgisinin olmadığını belirttiği bir açıklama yaptı.

Mehmet Emin Geylani paylaşımında 'Bugün Tatvan'da yaşanan olay bizleri derinden üzmüştür. Yaşanan talihsiz olayla ilgili Belediye personelimiz Yücel Baysali açığa alınmıştır. Olayın bizzat takipçisiyim. Başkan yardımcılarımızı gazeteci arkadaşımız Sinan Aygül'ü hastanede ziyaret edip durumu takip etmek için yönlendirdik. Ankara'da bulunmamdan dolayı yarın Tatvan'a dönüş yapıp Sinan Aygül'ü ziyaret edeceğim. Yaşanan bu olayın bizlere ve Tatvan'a mal edilmesinden dolayı derin bir üzüntü yaşamaktayım. Yaşanan olaydan haberdar olduğum anda hemen ardından Sinan Aygül'ü arayarak geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Olayın yakından takipçisi olacağımızı tekrar ilettik. Yaşanan bu olayı tekrar kınıyorum.' sözlerine yer verdi.

Bakmadan Geçme