Garanti markası tanıtımı yapıldı

Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Altıntaş ve Ödemiş Ticaret...

Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Altıntaş ve Ödemiş Ticaret Odası Meclis Üyesi Arapoğlu Firması sahibi Mustafa Karaman ile birlikte bakanlık yetkililerini ağırladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yöresel peynirlerin tanıtılması için bir çalışma yürütülüyor. Bu projeye İzmir'in ilk tescilli peynirleri olan Ödemiş tulum ve Ödemiş tulum lor peyniri de dahil edildi. Bu nedenle İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Basın Enformasyon Birimi yetkilileri, garanti markası alınan Ödemiş tulum peyniri ve tulum lor peynirinin tanıtımı için Ödemiş'e geldiler. Proje kapsamında garanti marka peynirlerinin fotoğraflarını çekerek üretimleri hakkında bilgiler toplayan yetkililer, bu çalışmaları bakanlığa ileteceklerini ve bu proje ile yöresel ürünlerin Türkiye genelinde tanınırlığını arttırmayı amaçladıklarını söylediler.

Konu ile ilgili Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş, 'Yöresel iki ürünümüz için garanti marka tescillerimizi aldık. Sıra, bu ürünlerimizin Türkiye genelinde tanıtımında. Ödemiş'teki üretici firmalarımızın özverili çalışmaları ile de bu yolda ilerleyecek ve daha da tanınır hale geleceğimizi düşünüyorum' dedi.

ÖTO'da çifte toplantı

Öte yandan Ödemiş Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu, yeni yılın ilk olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda 2020 yılının gündem maddeleri konuşuldu ve uygulanacak olan faaliyetlerin planlaması yapıldı.

Ödemiş Ticaret Odası 3. Meslek Komitesi üyeleri de komite toplantısı için bir araya geldi.Meslek grubunu ilgilendiren konular hakkında görüşmeler yapıldı. Meslek komite üyeleri Mehmet Emin Yazan, Nuri Yaşayan, Rıfat Eriş, Sema Özkul, Yasin Balkan, Ünal İçmesu ve Eşref Asmasarı toplantıya katıldılar.

Büşra Boyar

Bakmadan Geçme