Fransa’ya yayılmış protestolar Belçika’ya da sıçradı

Fotoğraf:Aljazeera Fransa’da polisin “dur” emrine uymayan bir araca ateş açılmış, 17 yaşındaki sürücü Nael hayatını kaybetmişti....

Fotoğraf:Aljazeera

Fransa'da polisin 'dur' emrine uymayan bir araca ateş açılmış, 17 yaşındaki sürücü Nael hayatını kaybetmişti. Başlayan polis karşıtı protestolar tüm Fransa'ya yayılmış, Fransa'da araçlar, banka binaları ve çöp kutuları yollarda yakılmaya başlanmıştı. Protestocuların yabancı madde ve havai fişek kullanarak polislerle çatışması sonucu, Fransa'daki 4 kentte, bazıları kısmi olmak üzere geceleri sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Protestolarda 150 kişi gözaltına alınmıştı.

Sürücüyü öldüren polisin, 'kasten öldürme' suçuyla tutuklu yargılanması protestoları sonlandırmaya yetmedi. Protestoculara müdahale için Fransa'da 40.000 güvenlik görevlisi görevlendirildi.

Söz konusu protestolar Belçika'ya da sıçramış durumda. Belçika'nın başkenti Brüksel'de, yapılan protesto gösterilerinde de protestocular, Fransa'daki gibi araçları ateşe verdi.

Protestocular, Brüksel'in merkezindeki Anneessens'te toplandı. Otobüs duraklarını ve kaldırım taşlarını tahrip eden protestocular, araçları ateşe de verdi. Polis ve güvenlik güçleri arasında çatışmalar da yaşandı, metrolar ulaşıma kapanırken bölgeye araç girişleri de yasaklandı. Yaklaşık 10 gösterici gözaltına alındı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme