Fransa’daki gösterilerin maddi zararı, 100 Milyon Euro’yu geçti

17 yaşındaki Cezayir uyruklu Nael, polis cinayeti ile öldürülmüştü. Cinayet üzerine bütün Fransa'da sokak protestoları başlamış,...

17 yaşındaki Cezayir uyruklu Nael, polis cinayeti ile öldürülmüştü. Cinayet üzerine bütün Fransa'da sokak protestoları başlamış, protestolar sırasında ünlü mağazalar, dükkanlar ve kuyumcular yağmalanmış, kamu binalarının, yolların, çöp kovalarının ve araçların kundaklanmasıyla binlerce yangın çıkmıştı. Protestocular hala daha havai fişek ve yabancı madde kullanarak polislerle çatışıyor. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron sokağa çıkma yasaklarını, toplu taşıma yasaklarını ve sokaklardaki kolluk kuvvetlerini arttırarak olanlara müdahalede bulunmaya çalışırken, polis sendikaları ve aşırı sağcı siyasetçiler polislere daha büyük yetki ve olağanüstü hal ilan edilmesini talep ediyor.

Fransa'nın Maliye Bakanı Bruno Le Maire, önceki gece tahrip edilmiş veya zarar görmüş yaklaşık 10 alışveriş merkezi, 200'den fazla süpermarket, 250 tütün dükkanı ve 25a banko satış noktası olduğunu açıkladı.

Aix Marseille Provence Ticaret Odası Başkanı Jean-Luc Chauvin ise devam eden yağma, talan ve kundaklama eylemlerinin Fransa ekonomisine zararını açıkladı. Şimdiye kadar gerçekleştirilmiş eylemlerle Fransa, halihazırda yaratılmış tahribatla 100 milyon Euro'dan fazla zarar görmüş bulunuyor.

Chauvin, 'Her tür işletme hedef alındı, özellikle değerli malları olanlar,' dedi.

haber merkezi

Bakmadan Geçme