Fransa’da Nael’i öldüren katil polis için bağış kampanyası başlatıldı

Fransa’daki Cezayir uyruklu 17 yaşındaki çocuk, “dur” ihtarına uymadığı için polis tarafından öldürüldü. Polisin, cinayeti işlemeden...

Fransa'daki Cezayir uyruklu 17 yaşındaki çocuk, 'dur' ihtarına uymadığı için polis tarafından öldürüldü. Polisin, cinayeti işlemeden önce çocuğa 'şimdi kafana kurşunu yiyeceksin' dediği görüldü.

Cinayet üzerine bütün Fransa ayağa kalkmış, protestolarda dükkanlar yağmalanmış, binlerce kundaklama olayı gerçekleşmiş ve binlerce kişi gözaltına alınmıştı. Fransa'daki polis sendikaları ve aşırı sağcı politikacılar, Fransa'nın içinde bulunduğu durumu 'iç savaş' olarak nitelendirmişti.

27 Haziran'da Nanterre kentinde Nael'i öldüren ve ardından tutuklanan polis için yardım kampanyası başlatıldı. Kampanyada polis için 700.000 euro'dan fazla para toplandı. Kampanya, Fransa'nın aşırı sağcı siyasetçilerinden ve son başkanlık seçimindeki adaylarından biri olan Eric Zemmour'un bir destekçisi olan Jean Messiha tarafından başlatıldı. Kampanyanın sayfasında, katil polisin 'işini yaptığı ve buna karşılık büyük bir bedel ödediği' yazdı.

Protestolar bir yerden sonra öyle bir noktaya ulaşmıştı ki Fransa cumhurbaşkanı Macron, Avrupa seyahatinden erken dönerek kurmayları ile bir toplantı gerçekleştirmiş, Almanya'ya yapacağı seyahati ertelemiş, sokaklardaki kolluk kuvvetlerinin sayısını, sokağa çıkma yasaklarını ve toplu taşıma yasaklarını arttırmıştı.

haber merkezi

Bakmadan Geçme