Fransa yanıyor! Gözaltı sayısı 700’e yükseldi.

Fransa’da 17 yaşındaki bir genç, arabasında seyahat ederken polisin “dur” ihtarına uymadığı için öldürülmüş, yapılan protesto...

Fransa'da 17 yaşındaki bir genç, arabasında seyahat ederken polisin 'dur' ihtarına uymadığı için öldürülmüş, yapılan protesto gösterilerinde eylemciler polislerle çatışmış, araçları ve bankaları ateşe vermişlerdi. Fransa'da bazıları kısmi olmak üzere 4 yerde gece sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, 150 kişi gözaltına alınmış, protesto gösterileri Belçika'ya sıçramıştı.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Elysee Sarayı'nda kabinesi ile acil bir kriz toplantısı düzenleyeceğini söylemişti. Macron, bu toplantı için Brüksel'deki Avrupa Birliği zirvesine yapacağı ziyareti yarıda kesip Fransa'ya dönmüştü.

Şimdiye kadar 40.000 jandarma ve polisin önlemesi için görevlendirildiği protesto gösterilerinde 700'e yakın kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Özellikle olayın yaşandığı Nanterre'de çok sayıda araç ateşe veriliyor. Paris'teki bazı mağazalar, dükkanlar ve restoranlar da talan edilmiş durumda.

17 yaşındaki Nael, aracının yanında duran bir polis tarafından, başına ateş edilmek suretiyle öldürülmüştü. Cinayeti işleyen ve tutuklu bulunan 38 yaşındaki polisin avukatı Laurent-Franck Lienard, müvekkilinin maktulün bacağına nişan aldığını, Nael'in aracının aniden hareket etmesi ile çocuğun göğsünden vurulduğunu iddia etti.

haber merkezi

Bakmadan Geçme