Fransa karıştıkça karışıyor sokağa çıkma yasağı ilan edilen kent sayısı 4’e yükseldi

Fotoğraf:Duvar Fransa’da polisin “dur” ihtarına uymayan araca ateş açması sonucu 17 yaşındaki sürücü Nael hayatını kaybetmişti....

Fotoğraf:Duvar

Fransa'da polisin 'dur' ihtarına uymayan araca ateş açması sonucu 17 yaşındaki sürücü Nael hayatını kaybetmişti. Nanterre kentinde yaşanan olaydan sonra Fransa'da ortalık karıştı, sokak protestoları başladı. Eylemciler araçları, çöp bidonlarını ve binaları ateşe veriyor. Sürücüyü öldüren polis hakkında ise 'kasten öldürmeden' kovuşturma başlatıldı.

Onaylar sonucu bazı kentlerde sokağa çıkma yasağı başladı. Fransa'da 4 kentte gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Polis ve göstericiler arasında çıkan çatışmalar, bir bankanın ateşe verilmesi gibi olaylar sonucu bazı bölgelerde 21.00'dan sonra toplu taşımanın durdurulması kararı verilmişti. Göstericiler, polisle yabancı cisimler ve havai fişek kullanarak çatıştı. Marsilya, Paris ve Lille kentlerinde mağazalar talan edildi. 29 Haziran'da gözaltına alınan kişi sayısı 176'yı buldu.

Yaşananlardan sonra Clamart kentinde, 3 Temmuz'a kadar saat 21.00. ve 06.00 arasında, Neuilly-sur-Marne'deki 3 mahallede 23.00 ve 06.00 arasında, Savigny-le-Tempe'de ise 2 Temmuz'a kadar 22.00 ile 05.00 arasında sokağa çıkma yasakları ilan edilmişti.

Compaigne kentindeki yasakla beraber Fransa'da sokağa çıkma yasağı ilan edilen kent sayısı 4'e yükseldi. Bu kentte sokağa çıkma yasağı ise 3 Temmuz'a kadar saat 22.00 ve 06.00 saatleri arasında geçerli olacak. Bu kentteki yasak, yanında ailesinden biri olmayan 16 yaşının altındaki çocukları kapsıyor.

haber merkezi

Bakmadan Geçme