Fotoğrafçılara hem hediye hem tarife

İzmir Fotoğrafçılar Odası Başkanı Murat Yavuz ile bir fotoğraf firmasının satış uzmanı Murat Cengiz Torbalı, Ödemiş,...

İzmir Fotoğrafçılar Odası Başkanı Murat Yavuz ile bir fotoğraf firmasının satış uzmanı Murat Cengiz; Torbalı, Ödemiş, Tire ve Bayındır ilçelerindeki fotoğrafçıları ziyaret ederek kahve ve lokum hediye ettiler.

'Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır' sözünden yola çıkarak yeni yılda esnafa kahve dağıttıklarını dile getiren Başkan Yavuz, 'Yeni yıla girilmesiyle birlikte hayatımızdaki hemen her şeye zam geliyor. Biz de yeni bir tarife uyguladık. Buna göre İzmir'de uygulanan yeni tarifenin Ödemiş, Tire, Bayındır, Torbalı, Kiraz ve Beydağ ilçelerindeki değerli esnafımız tarafından da uygulanmasını bekliyoruz. Kiradan tutun da yiyecek ve diğer tüketim mallarına zam geldi. Biz de yeni yıla girmemizin hemen ardından fotoğrafçı esnafa tarifelerini dağıtıyoruz. Buna göre dört adet vesikalık 25 TL, sekiz adet vesikalık 30 TL, 12 adet vesikalık 40 TL, 24 adet vesikalık 50 TL, düğün kamera çekim ücreti 600 TL, sünnet kamera çekimleri 850 TL, gelin alma kamera çekimi 400 TL olarak değerlendirilirken büyütme ve bebek çekimi gibi birçok çekim de yeni tarifede zamlı olarak yerlerini aldı' dedi.

'Yapılan zam gayet normal'

Can Fotoğraf Stüdyosu'nun sahiplerinden Taner Gezgen, 'İzmir Fotoğrafçılar Odası'nın hediye dağıtımı geleneğini bu yıl da sürdürmesi bizi mutlu etti. Tek tarife üzerinde çalışılmasıyla birlikte herkesin standart para kazanacağına inanıyoruz. Yeni yılla birlikte gelen zamları düşünecek olursak fotoğraf ücretlerine de zam gelmesi, son derece doğaldır' ifadelerini kullandı.

1989 yılından beri Ödemiş'te hizmet veren Stüdyo Tevfik'in sahibi Seval Konuralp ise, 'İzmir Fotoğrafçılar Odası Başkanı Murat Yavuz ile beraberindeki firma satış uzmanı Murat Cengiz'in ziyaretleri bizi sevindirdi. Yeni yılla birlikte yeni tarifelerin dağıtılmasından umutluyuz. Kira ve diğer giderleri ele alacak olursak kamera ve fotoğraf çekimlerine zam gelmesinin de doğru olduğuna inanıyoruz. Değişen ve gelişen teknoloji ile birlikte yeni fotoğraf makineleri de astronomik ücretlerle alınmaktadır' şeklinde konuştu.

Haber: Turgay KONURALP

Bakmadan Geçme