Foça ilçesinde denizde yaşlı bir adam ölü bulundu.

Foça ilçesinde bir deniz kazası sonucunda yaşlı bir adam hayatını kaybetti. Olay, Yenifoça Burunucu mevkiinde saat...

Foça ilçesinde bir deniz kazası sonucunda yaşlı bir adam hayatını kaybetti. Olay, Yenifoça Burunucu mevkiinde saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Vatandaşlar, denize girmek için suya girdiklerinde hareketsiz bir kişinin yüz üstü durduğunu fark etti. Hemen durumu bildiren vatandaşlar, yaşlı adamı karaya çıkardıktan sonra 112 Acil Çağrı Merkezini aradı. İhbar üzerine jandarma ve sağlık ekipleri olay yerine yönlendirildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede, maalesef yaşlı adamın hayatını kaybettiği tespit edildi. Hayatını kaybeden kişinin Metin Ergin (70) olduğu belirlendi ve cesedi savcının incelemesi ardından morga kaldırıldı. Olay yerinde güvenlik önlemi almak amacıyla jandarma ekipleri tarafından güvenlik bandı çekildi.

Olayın tanığı olan emekli öğretmen Fatih Zincir, yaşananları şu şekilde anlattı: 'Su içerisindeyken vatandaşlar bir kişinin boğulduğunu haykırarak söylediler. Biz de dönüp baktığımızda suyun üzerinde yüzüstü duran bir kişiyi gördük. Gençler hemen yardım ettiler ve adamı kaldırdılar. İlk yardım uygulamaya başladılar ve durumu sağlık ekiplerine bildirdiler. Sağlık ekipleri 15 dakika sonra geldi, ancak ne yazık ki kurtaramadılar.'

Şu anda yapılan ilk değerlendirmelere göre, Metin Ergin'in boğularak hayatını kaybettiği düşünülüyor. Ölüm nedeni, otopsi sonucunda belirlenecektir. Olayla ilgili soruşturma ise devam etmektedir.

İHA

Bakmadan Geçme