Foça İlçesi’nde Denizanaları Sebebiyle Endişe Artıyor

    Foça kıyılarında denizanalarının istilası hala devam ediyor. Deniz yüzeyini kaplayan bu denizanası istilası ne...

 

 

Foça kıyılarında denizanalarının istilası hala devam ediyor. Deniz yüzeyini kaplayan bu denizanası istilası ne zaman sona ereceği konusundaki merak vatandaşları meşgul ederken, aynı zamanda denize girmeyi düşünenleri de tedirgin ediyor.

Denizanalarının artan varlığı, ilçedeki vaka sayılarını da artırdı. Denizde yüzerken denizanalarına temas eden bazı vatandaşlar, yanma ve batma hisleriyle hastanelere başvurmak zorunda kaldı.

Denizanalarına temas eden ve Foça Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Sali Yiğit, denizde yaşadığı deneyimi paylaştı. Yiğit, 'Kuzenimle denize girdik. Foça'da denizanası vakalarının arttığını duymuştuk. Denizdeyken kıyıda bir ölü denizanası gördük. İlerledik, ancak açıklarda göğsümün altında yanma ve batma hissettim. Bir yapışma olmadı, ancak temas oldu ve izler oluştu. Hemen denizden çıkıp Foça Devlet Hastanesi'ne gittik. Doktorlar gerekli tedaviyi yaptı' dedi.

Ayrıca, son 15 gündür artan denizanası istilası balıkçıları da etkiledi. Sahilde balık tutan balıkçılar, denizanalarının ağlarına verdiği zarar ve ağların balık yerine denizanasıyla dolması nedeniyle sıkıntı yaşadı.

Uzmanlar, denizanalarının artışının aşırı sıcaklar ve deniz kirliliği nedeniyle meydana geldiğini belirtiyor.

İHA

Bakmadan Geçme