Filiz Ceritoğlu Sengel, Hayvanseverlerle Toplandı

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, veteriner hekimler ve hayvanseverlerle toplandı

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, veteriner hekimler ve hayvanseverlerle bir araya geldiği toplantıda, sokak hayvanlarıyla ilgili meclisten geçen yeni yasal düzenlemelere karşı Selçuk Belediyesi'nin koruyucu ve sahiplenici bir anlayışla hareket edeceğini duyurdu.
Toplantıda, sahiplendirme çalışmalarına hız kazandırma kararı alındı. Filiz Başkan, çıkacak yasa karşısında can dostlarına yönelik yapılan çalışmaların yön değiştirmesi gerektiğini belirterek, "Bugüne kadar can dostlarımızı sahiplendirme, sahiplendirilmeyenlerin barınağımızda bakımı sağlama ve Haybulans ile destek olma gibi birçok çalışma gerçekleştirdik. Ancak yeni yasa bize daha fazla gayret göstermemiz gerektiğini gösterdi. Veteriner hekimlerimizin görüşlerine kulak vermek istedik çünkü en iyi rotayı uzman görüşleriyle belirleyebiliriz. Ayrıca, can dostlarımız için gönüllü olan hayvanseverlerimizin desteği de büyük önem taşıyor. Bilimsel doğrular ve içten bir hassasiyetle can dostlarımızı yaşatmak bizim elimizde” dedi.
Filiz Başkan, veteriner hekimlerin sahiplendirme sürecindeki özverili çalışmalarını vurgulayarak, "Yeni yasa karşısında atılacak somut adım sahiplendirme olacak. Can dostlarımıza sahip çıkacağız ve daha fazla sahipleneceğiz. Ayrıca, Efes Selçuk'taki tüm kurumlarla iş birliği yapacağım çünkü bu konuda iş birliği şart. Bilimsel doğrulardan ayrılmadan uzman görüşlerini rehber edinerek, gönüllülerin ve hayvanseverlerin tüm çabalarını destekleyerek ve kentimizin tüm paydaşlarıyla iş birliği içinde can dostlarımızın hayatlarına sahip çıkacağız" şeklinde konuştu.
Toplantıya katılan veteriner hekimlere ve hayvanseverlere teşekkür eden Filiz Başkan, ortak çabalarla can dostlarının daha iyi bir yaşama kavuşmasını sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Bakmadan Geçme