FATİH ÖZEL EĞİTİMDE YENİ EĞİTİM YILI HAZIRLIKLARI

GÜRSEL ÇAKICIOĞLU: &ldquoHERŞEY ENGELLİ ÖĞRENCİLERİMİZİN DAHA İYİ BİR GELECEĞE SAHİP OLMASI İÇİN&rdquo Kerem Karamanlıoğlu – Ödemiş...

GÜRSEL ÇAKICIOĞLU: 'HERŞEY ENGELLİ ÖĞRENCİLERİMİZİN DAHA İYİ BİR GELECEĞE SAHİP OLMASI İÇİN'

Kerem Karamanlıoğlu – Ödemiş Fatih Özel Eğitim Uygulama Merkezi 2015-2016 eğitim öğretim yılına yeni projeler ile hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl Ödemiş Cumhuriyet Mahallesindeki eski Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu binasına taşınan Fatih Özel Eğitim Uygulama Merkezi yeni binasında farklı projeler yaparak geçen eğitim öğretim yılını geride bırakmıştı.

Yeni dönem eğitim öğretim yılı için yaz tatilini değerlendiren okul yönetimi ve öğretmenler engelli öğrencilerin okul hayatından sonra kendiişlerini kendileri görebilmesi adına ´evimi ben yönetiyorum´ projesini oluşturdular.

Okulun bir sınıfından oluşturulan proje ile sınıf adeta bir ev haline getirildi. Öğrenciler bu sınıfta çamaşır makinesi, bulaşık makinesi kullanımı, ütü yapma, sofra kurma, yemek pişirme gibi birçok gündelik hayattaki ihtiyaçları yapmaya öğrenecekler. Konu ile ilgili olarak bilgi veren Fatih Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Gürsel Çakıcıoğlu şunları ifade etti:

'ÖĞRENCİLERİMİZİ GELECEĞE DAHA İYİ HAZIRLAMALIYIZ'

 'Fatih Eğitim Uygulama Merkezi olarak her dönem yeni projeler yaparak öğrencilerimizi hayata daha iyi hazırlamaya çalışıyoruz. Bizim öğrencilerimiz özel çocuklarımız ve onlar için ne yapılırsa onların geleceğe daha da güvenle bakmalarına yardımcı olmuş oluyoruz. Geçtiğimiz yıl bizim için yetersiz olan binamızın sonrasında Cumhuriyet Mahallesindeki eski Yahya Kemal Beyatlı İlkokuluna yani buraya taşınmıştık. Bu binamız güzel, geniş ve engelli öğrencilerimizin eğitimlerini daha iyi alabileceği fiziki özelliklere sahip. Biz yeni binamızda geçen dönem yeni farklı projeler yapmış ve hayata geçirmiştik.

'EVİMİ BEN YÖNETİYORUM' PROJESİ

Şimdi de geçmiştekilerden farklı yeni bir proje olan 'evimi ben yönetiyorum' projesi için hazırlıklarımızı tamamladık. Okulumuzun bir uygulama sınıfını neredeyse bu proje ile bir eve benzettik. Bir evde ne varsa bu uygulama odamızda onlar var. Kanepelerimiz, dolaplarımız, halılarımız, ev eşyalarımız, mutfak eşyalarımız, beyaz eşyalarımız uygulama odamızda mevcut. Okul öğrencilerimiz bu uygulama eğitiminde hayatta ebeveynleri yokken de kendiişlerini yapabilmesi öğretilecek.

'ÖĞRENCİLERİMİZ TEMEL İHTİYAÇLARINI GİDERECEK'

Öğrencilerimiz burada yemek yapmasını, ütü yapmasını, mutfağı kullanmasını, çamaşır makinesi, bulaşık makinesini ve buzdolabını kullanmasını öğrenecek. Bu uygulama sınıfımızda tüm ürünlerimizi Ödemiş Belediyesi ve hayırsever vatandaşlarımız aracılığı ile toparladık. Bugün de çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, davlumbaz ve klima eksiğimiz var. Hayırseverlerden bu ürünleri edinme konusunda okulumuza destek olmalarını yardım etmelerini de talep ediyoruz. Bunların yanında yine hayırsever firmalarımız aracılığı ile okulumuzun mutfağını engelli öğrencilerimizin kullanımına göre dizayn ediyoruz. Çok şık ve güzel bir mutfak yani yemekhane ile 'evimi ben yönetiyorum' sınıfı kazandırılmış oldu. Her şey engelli öğrencilerimizin daha iyi bir geleceğe sahip olması içindir. Destek olan herkese öğrencilerim adına teşekkür ederim.'

Bakmadan Geçme