Fahiş kiraya ,kararında ceza

Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni dönemde yoğun bir çalışma dönemine girecek. Kısa süre içinde önemli yasaların hayata...

Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni dönemde yoğun bir çalışma dönemine girecek. Kısa süre içinde önemli yasaların hayata geçirilmesi planlanıyor. Bunlardan biri de kira düzenlemesi olacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yeni döneminde öncelik verdiği  başlıklar arasında yer alan 'Kira Düzenlemesi'  konusunun yasalaşması bekleniyor.

Daha önce ev sahiplerine müjde olarak verilen kira artışının yüzde 25 il sınırlandırılması hakkındaki haber kiracıları zora sokmuştu. Sınırlandırmadan kurtulacaklarını öğrenen kimi ev sahipleri, kiracılarını evleri boşaltmaya zorlarken, gözler kira artış sınırının sonlanması beklenen 1 temmuza çevrildi.

Adalet Bakanlığı'nın yaptığı çalışmaları kira uyuşmazlıkları hakkında yeni formülleri masaya koydu. Türk Ceza Kanunu'nda gerçekleşecek olan değişiklikle birlikte, piyasa ortalamasından yüksek miktarda kira artışı ile fahiş kazanç elde etmeyi amaçlayan ev sahiplerine 1-3 yıl hapis cezası verilmesi öngörülüyor. Hakkında iki yıl ve altında ceza kararı verilen kişilerde tutuklu yargılama yapılmayacak  ancak üç yıl ve haklarında soruşturma açılan kişilerin mahkemenin takdiri ile tutuklu yargılanmaları da mümkün olacak.

Eylül ayında başlayacak olan ve 27.TBMM döneminde kabul edilen zorunlu arabuluculuk döneminin başlamasıyla birlikte, arabulucuya başvurulmadan dava süreci başlatılamayacak.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme